Επενδυτές θέλουν τον Bill Gates εκτός Microsoft

by Stefanos Kofopoulos • On 02-10-2013 • AT 4:51 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Επενδυτές θέλουν τον Bill Gates εκτός Microsoft

Σημαντικές εξελίξεις στην Microsoft με νέα σενάρια να κάνουν λόγο για απομάκρυνση του Bill Gates από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Τρεις από τους 20 μεγαλύτερους επενδυτές και κατόχους πακέτου μετοχών της Microsoft φαίνεται να πιέζουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να απομακρύνει τον Bill Gates από την θέση του προέδρου. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Microsoft αποχαιρετά τον Steve Ballmer από την θέση του CEO και αναζητά νέο ηγέτη μέσα από μια ειδική επιτροπή μέλος της οποίας είναι και ο Bill Gates.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 μεγαλοεπενδυτές της Microsoft συμπαθούν τον Bill Gates αλλά θεωρούν ότι δεν προσφέρει τα μέγιστα στην θέση που κατέχει αυτή την στιγμή. Λέγεται μάλιστα ότι ο Bill Gates έκανε καλύτερη δουλειά ως CEO παρά ως chairman of the board.

O Bill Gates έδωσε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft στον Steve Ballmer το 2000 αλλά διατήρησε την θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Μετά τις πρόσφατα ανακοινώσεις για την έντονα συναισθηματική αποχώρηση του Ballmer με δάκρυα, η θέση του Bill Gates φαίνεται πως κλονίζεται.

Μπορεί βέβαια όλο αυτό να είναι ένα είδος πίεσης για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ballmer γρηγορότερα, να επηρεαστεί η τιμή της μετοχής και άλλα σενάρια.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα είναι το σίγουρο. Οτι μπροστά στον Bill Gates οι υπόλοιποι είναι κυριολεκτικά “γατάκια”… Δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ χωρίς την συγκατάθεση του Gates.

    • Δεν είναι τόσο απλό. Το διοικητικό συμβούλιο υπάρχει για να απολύει CEO και να αλλάζει μέλη όταν οι επενδυτές το ζητάνε γιατί κρίνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει. Αυτή είναι η μαγεία του καπιταλισμού σε αυτές τις φάσεις, άσχετα αν μπλέκονται παιχνίδια. Σκοπός της διαδικασίας είναι να προστατέψει την εταιρεία και να προασπίσει τα δικαιώματα και κέρδη των επενδυτών.

      Ο Bill Gates παραμένει το άτομο με τις περισσότερες μετοχές σε ένα μόνο πρόσωπο αλλά κάθε χρόνο πουλάει 80 εκατομμύρια μετοχές. Μέχρι το 2018 περίπου θα έχει μηδενικό ποσοστό στην εταιρεία και άρα καμία δύναμη, σύμφωνα με τον νόμο.

      • Απλά αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Bill Gates δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να “εκδιωχθεί” τόσο εύκολα απο “τρίτους”. Μόνο αν το θέλει θα γίνει, έχει δύναμη ακόμα, τεράστια. Αν πει πως “οκ, το γυρνάω 100% στις φιλανθρωπιές και την κοινωνική λειτουργία” ναι, τότε θα κάνει στην άκρη. Πάντως απο τις δραστηριότητες που ακολουθά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως προς τα εκεί κλίνει περισσότερο πλέον, οπότε ναι, δεν είναι και ΑΠΙΘΑΝΟ να φύγει κάποια στιγμή απο τα δρώμενα της Microsoft (όταν ΑΥΤΟΣ το θελήσει).

  2. Να ιδρύεις μία εταιρεία πριν από 38 χρόνια, να γίνεται κολοσσός, να γίνεσαι θρύλος εν ζωή και να έρχεται η ειμαρμένη μέρα που θα κινδυνεύεις να σε πετάξουν έξω. Άτιμη κοινωνία!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons