Ο Internet Explorer είναι ο Νο1 browser μπροστά από τον Chrome

by Stefanos Kofopoulos • On 21-05-2012 • AT 8:48 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Ο IE είναι ακόμα ο Νο1 browser μπροστά από τον Chrome

Ένας μικρός χαμός έγινε προ ημερών όταν εμφανίστηκαν στοιχεία που έδειχναν τον Internet Explorer να βρίσκεται πίσω από τον Chrome, στην δεύτερη θέση του άτυπου αγώνα για την κυριαρχία των browser. Η εταιρεία StatCounter φαίνεται ότι διόρθωσε τα δεδομένα με αποτέλεσμα ο Internet Explorer να παραμένει τον Απρίλιο 2012 ο No1 browser σε όλο τον κόσμο ή τουλάχιστον στο πολύ μεγάλο δείγμα που παρακολουθεί η υπηρεσία StatCounter. Στο γράφημα που βλέπετε εμφανίζονται τα στατιστικά από όλο τον κόσμο για το διάστημα Νοέμβριος 2011 – Απρίλιος 2012, δηλαδή το τελευταίο εξάμηνο. Αναλυτικά τα νούμερα για τον Απρίλιο 2012 είναι:

Internet Explorer – 34.07%
Chrome – 31.23%
Firefox – 24.87%
Safari – 7.13%
Opera – 1.72%

Είναι εμφανής η μείωση του ποσοστού του Internet Explorer και η άνοδος του Chrome αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο παραμένει υπέρ του IE. Η Microsoft θα πρέπει να ανησυχεί για την μεταβολή στην τάση των στατιστικών ενώ το Google να χαίρεται και να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει τους τελευταίους μήνες για την προώθηση του Chrome.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω πως πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης η Microsoft. Είναι το μόνο σημείο που στο οποίο δεν είναι άτρωτη.

    Απεναντίας ο Chrome διαγράφει την δική του ανοδική πορεία, αυθεντικά και πρωτότυπα.

  2. εμενα παντα μου αρεσε ο firefox αν και τωρα επεσε πολυ απο παλια…ελπιζω να αναβει ξανα στην πρωτια. παντως απο διαχειρηση μνημης πιστευω καταναλωνει λιγοτερο απο οτι ο chrome

    • Γενικα καταναλωνεις αρκετους πορους ο chrome αλλα ειναι και καλυτερος…!! Σε συστηματα που εχεις αφθονους πορους δεν σε νοιαζει…!! :Ρ

  3. Το chrome είναι κατά πολύ καλύτερο από τον explorer, απλά στην Αμερική τα νέα pc έχουν προεγκαταστημένο το explorer, η αλεπού επίσης κάνει καλά την δουλειά της.

  4. Σε μένα ο chrome έγινε ο βασικός browser εδω και καιρο

Top

Show Buttons
Hide Buttons