Internet Explorer 6 με χρήση κάτω από 1%, το πάρτι ξεκίνησε

by Stefanos Kofopoulos • On 04-01-2012 • AT 5:05 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Internet Explorer 6 με χρήση κάτω από 1%, το πάρτι ξεκίνησε

Είναι αλήθεια, ο Internet Explorer 6 είναι ο δεινόσαυρος των browser που μερικοί χρήστες αρνούνται να αποχωριστούν. Η Microsoft παλεύει εδώ και καιρό να εκσυγχρονίσει τους χρήστες της παρακαλώντας τους να αναβαθμίσουν τον προϊστορικό Internet Explorer 6 στον νεότερο Internet Explorer 9. Για τον σκοπό αυτό από τον Μάρτιο, ο κολοσσός από το Redmond έχει δημιουργήσει το ie6countdown.com που όπως θα δείτε εμφανίζει το ποσοστό χρήσης του Internet Explorer 6 σε όλο τον πλανήτη. Ολοένα και περισσότερες χώρες καταφέρνουν και μπαίνουν στην λίστα που ο Internet Explorer 6 έχει πέσει κάτω από το 1%. ΗΠΑ, Τσεχία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες, Ουκρανία, Μεξικό, Αυστρία, Πολωνία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και είναι μόνο η για αρχή. Όλα για ένα σύγχρονο web.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αντε να παεισ το 0% επιτελους και σειρα να παρει και ο ΙΕ7…

  • Νεκρός είναι ο IE6 και σύντομα ελπίζω και ο ΙΕ7. Να δούμε τον IE9 κα πάνω αλλά δύσκολο αφού τα PC με Windows XP είναι ακόμα αρκετά

 2. Απ’τη μια η Microsoft μας λέει ότι κόβεται για να πέσει το market share των παλιών ΙΕ, αλλά απ’την άλλη πάει και βγάζει browsers που δεν είναι συμβατοί με τα XP για να αυξήσει το market share των Windows 7 (γιατί δε νομίζω να πείθει κανέναν πως είναι τεχνικό το θέμα, όλοι οι υπόλοιπο browsers πώς δουλεύουν μια χαρά στα XP;).

  Δυστυχώς αυτές οι 2 στρατηγικές δε συμβαδίζουν…

  • Το πρόβλημα είναι αλλού: Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί ακόμη XP.

  • Ναι αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ένας κώδικας που γράφτηκε πριν 10 χρόνια δεν μπορείς να τον κάνεις συμβατό με σημερινές τεχνολογίες που τότε δεν υπήρχαν. Εδώ ακόμη και το διάσημο Flash θα καταργηθεί που τόσες σελίδες το χρησιμοποιούν!!!

   • Δεν μπορώ να συμφωνήσω πλήρως… Το Flash δεν έχει καμία σχέση με την HTML5. Η HTML5 “χτυπάει” το Flash ΜΟΝΟ στο video. Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλιοθήκες για γραφικά, ήχο, παιχνίδια, ολόκληρες game engine κτλ για Flash. Δεν λέω ότι δεν μπορεί η HTML5 να κάνει τα ίδια, αλλά στέλνει τους developer αρκετά χρόνια πίσω.

   • Έχεις δίκαιο, τώρα το HTML5 δεν μπορεί συγκριθεί με το Flash, όποιος το κάνει απλά δεν γνςρίζει. To HTML5 τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ελαφρυά θέματα όπως τα banners αλλά όπως το βλέπω εγώ, σιγά σιγά θα το εξελίξουν και σε πιο βαριά. Φυσικά το 2014 θα μπει επίσημα σε εφαρμογή οπότε έχουμε πολλά χρόνια ακόμη μέχρι να το δούμε :p

 3. όπως και να έχει είναι καλό νέο, ειδικότερα γι αυτούς που δημιουργούν ιστοσελίδες και πρέπει να κάνουν χίλιες δυο χακιές για να τρέχουν σωστά οι σελίδες σε όλους του browsers.

  • Δεν ξέρω αν το παρατήρησε κανείς αλλά η κουκκίδα της Τουρκίας βρίσκεται στην μέση της Ελλάδας. =|

 4. Ο IE 9 δεν υποχωρεί γιατί τα win xp έχουν εξαπλωθεί πάρα πολύ σε low-end συστήματα. Έχω 5 υπολογιστές (4 desktops 1 laptop) και 1 desktop και το laptop χρησιμοποιούν xp, άλλα 2 χρησιμοποιούν win 7 (prof. και ultimate) ενώ το άλλο ubuntu. Τα xp δεν πρόκειται να φύγουν από τη ζωή μας και προσωπικά θα τα χρησιμοποιώ για όσο περισσότερο γίνεται

  • *Ο ΙΕ 8…

 5. Όπως λέει και το άρθρο, εκτός από ΗΠΑ και στις Τσεχία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες, Ουκρανία, Μεξικό, Αυστρία, Πολωνία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία είναι κάτω από 1%.

Top

Show Buttons
Hide Buttons