3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

by Stefanos Kofopoulos • On 03-12-2007 • AT 7:22 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

ΑμεΑ

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα σήμερα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέτει μεγαλεπίβολους στόχους για το παρόν και το μέλλον με στοιχεία που μαρτυρούν την κατάσταση σήμερα: στις περισσότερες χώρες, μέχρι και το 80% του ΑμεΑ πληθυσμού είναι άνεργο.

Αν ο στόχος επιτευχθεί, θα μπορούμε να βλέπουμε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να είναι μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου σε κάθε γωνιά του πλανήτη που το επιτρέπουν οι συνθήκες. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την καθημερινότητα μερικών δεκάδων συνανθρώπων απλά και εύκολα, χωρίς να ξοδέψουμε δεκάρα τσακιστή.

Ας προσπαθήσουμε να μην παρκάρουμε πάνω σε πεζοδρόμια και να διατηρούμε ελεύθερα τα επικλινή σημεία πρόσβασης προς σε αυτά. Η πρόσβαση στα πεζοδρόμια και ο ελεύθερος χώρος κίνησης για τα αναπηρικά αμαξίδια είναι το ίδιο σημαντικός με το χώρο και την ασφάλεια που χρειάζεται ένα πιτσιρίκι στο καροτσάκι που σπρώχνουν οι γονείς του.

Επειδή σε αυτή την χώρα τα πεζοδρόμια με τις ειδικές διαγραμμίσεις για τους τυφλούς είναι ελάχιστα καλό είναι να παρκάρουμε τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μακρυά από αυτές τις περίεργες γραμμές που για τους περισσότερους δεν σημαίνουν τίποτα αλλά για τους τυφλούς είναι ο μπούσουλας για να φτάσουν στην στάση του λεωφορείου και να πάνε σπίτι τους.

Στο site της Κοινωνίας της Πληροφορίας θα βρείτε βρείτε αρκετά links για θέματα σχετικά με ΑμεΑ. Ας κάνουμε αυτό το κάτι παραπάνω.. δεν είναι δύσκολο, δεν κοστίζει, χαρίζει χαμόγελα!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πες τα ρε Τιτάνα… Κι εγώ έχω ένα πιτσιρικά και τον κυκλοφορώ με το καρότσι. Όχι μόνο οι οδηγοί δε σέβονται ούτε ο δήμος ενδιαφέρεται. Να φανταστείς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τη μετακίνηση των πεζών εκτός του κέντρου της πόλης. Και καλά ο μικρός κάποια στιγμή θα μεγαλώσει… Όσοι ζουν μόνιμα σε ένα αναπηρικό αμαξήδιο φαντάσου τι τραβάνε και σε τι απομόνωση τους αναγκάζουμε να ζουν!!!Οι αρμόδιοι να τα κοιτάξουν όλα αυτά γιατί και οι ίδιοι μπορεί να βρεθούν σε παρόμοια θέση ή ακόμα χειρώτερα τα ίδια τους τα παιδιά. Να μην έχουν τόση αλαζονία γιατί υπάρχει και Θεός όσο κι αν δε θέλουν να το πιστέψουν.

Top

Show Buttons
Hide Buttons