Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2008 • AT 6:13 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

international women day

Η σημερινή ημέρα εκτός από ακόμα μια καλή ευκαιρία για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τις κυρίες και δεσποινίδες που υπάρχουν σε αυτό τον πλανήτη, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Νομίζω ότι η παρακάτω πρόταση από την Wikipedia εξηγεί πολύ καλά τι σημαίνει η 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για τις γυναίκες και πόση επιπλέον δουλειά χρειάζεται ακόμα για να επιτευχθεί το αυτονόητο. “It is a major day of global celebration for the economic, political and social achievements of women”.

“Από την πλευρά της η UNICEF, τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια και οι γυναίκες στον κόσμο εξαιτίας της ταπεινωτικής μεταχειρίσης, υπενθυμίζοντας ότι σε πολλές χώρες δολοφονούνται, πυρπολούνται, βιάζονται, ακρωτηριάζονται ή κακοποιούνται για λόγους τιμής ή οικονομικών και πολιτικών διαφορών, ή τοπικών παραδόσεων”.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τιτάνααααα….
    uniCef είναι. :-)

  2. Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας…Δεν χρειάζεται μια μέρα για να σκεφτούμε ότι η πλειοψηφία του γυναίκειο πληθυσμού αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες στη καθημερινότητα του από τον ανδρικό. Συνειδητά λέω πλειοψηφία γιατί κάποιες έχουν πραγματική πρόσβαση στην πολυπόθητη ισότητα. Το παραμύθι της ισότητας δεν υπάρχει μονό στον ταμείο της εργασίας αλλά περισσότερο σε αυτόν των ανθρωπινών σχέσεων…Δείτε χώρες Αφρικής, δείτε Μέση Ανατολή κτλ. Τις γυναίκες της ζωής σας, είτε είναι μητέρα, αδερφή, φίλη, σύντροφος, μην την τιμάτε μονό όταν το λέει ένα ημερολόγιο…

Top

Show Buttons
Hide Buttons