Η Intel διπλασιάζει την ταχύτητα του Thunderbolt για 4K video

by Stefanos Kofopoulos • On 22-04-2013 • AT 6:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Intel διπλασιάζει την ταχύτητα του Thunderbolt για 4K video

Το 2014 θα μπει με την νέα έκδοση του Thunderbolt με διπλάσια ταχύτητα και πολύ 4K video. Σε όσους έχουν τις απαραίτητες κάμερες, καλώδια και φυσικά 4K TVs. Μέχρι τότε αξίζει να περιμένουμε για το νέο μικρό Thunderbolt θαύμα της Intel.

Η παραγωγή του νέου Thunderbolt 2.0 με κωδικό όνομα Falcon Ridge θα ξεκινήσει το 2014. Πρακτικά αυτό σημαίνει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τα 10Gbps στα 20Gbps σε κάθε κανάλι! Μαζί με τις νέες επιδόσεις η Intel θα παρουσιάσει και νέα και πιο λεπτά καλώδια Thunderbolt. Φυσικά η νέα τεχνολογία θα είναι συμβατή προς τα πίσω με την υπάρχουσα έκδοση Thunderbolt.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τους νέους Thunderbolt controllers (Falcon Ridge) σε δράση, έξω από τα εργαστήρια της Intel και μέσα στα αγαπημένα Mac και PC. Γιατί σύμφωνα με την Intel το νέο Thunderbolt 2.0 θα μπορεί να τα βγάλει πέρα με 4K video χωρίς να “ιδρώσει” αφού τα 20Gbps bandwidth θα επιτρέπουν streaming του video μαζί με λειτουργία της οθόνης από το ίδιο καλώδιο.

Ο νέος Thunderbolt controller θα είναι ενσωματωμένος στην νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core. Αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά MacBook, MacBook Pro και MacBook Air θα υποστηρίζουν το νέο γρήγορο Thunderbolt στα 20Gbps με DisplayPort 1.2 σε ένα από τα επόμενα refresh

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons