Η Intel λέει ότι δεν χρειάζεται την Nokia στο MeeGo

by Stefanos Kofopoulos • On 15-02-2011 • AT 10:54 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Η Intel λέει ότι δεν χρειάζεται την Nokia στο MeeGo

Η Intel μίλησε και είπε κάτι πάρα πολύ απλό: η Nokia μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν την χρειαζόμαστε στην ανάπτυξη του MeeGo και θα το αποδείξουμε με τον κώδικα μας. Τα λόγια στο blog post του Imad Sousou, Director of Intel Open Source Technology Center, δεν ήταν αυτά ακριβώς αλλά αυτό ήταν το νόημα τους. Ο Imad εξήγησε την open source φύση του MeeGo, την υποστήριξη που απολαμβάνει το project από περισσότερος από 100 διαφορετικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Intel εννοείται, το ενδιαφέρον από κατασκευαστές κινητών, tablets, set top boxes, netbooks και αυτοκινήτων. Στο κλείσιμο του post, η δήλωση “As for Intel, we’ll let our code speak for itself” είναι χαρακτηριστική για την διάθεση που έχει η Intel απέναντι στο MeeGo και πόσο καλές είναι οι σχέσεις με την Nokia μετά την ανακοίνωση για χρήση των Windows Phone 7 ως την μοναδική πλατφόρμα εξέλιξης των Nokia smartphones.

Ακριβώς ένα χρόνο, όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Η Nokia μαζί με την Intel ανακοίνωσαν την ένωση του Maemo με το Moblin για την δημιουργία του MeeGo και την επόμενη γενιά κινητών τηλεφώνων βασισμένα σε επεξεργαστές Intel Atom. Το project δεν προχώρησε όσο γρήγορα θα έπρεπε, η Nokia ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το MeeGo κινητό που είχε υποσχεθεί για το 2010 και τώρα υπόσχεται για το 2011 και η Intel παραμένει στα developer’s preview χωρίς ουσιαστικά σημάδια προόδου που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμπορικά εδώ και τώρα.

Σίγουρα η αποχώρηση της Nokia δεν είναι καλό σημάδι για την εξέλιξη του MeeGo, η Intel όπως φαίνεται να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα για το μέλλον του δικού της παιδιού. Ως open source project το MeeGo δεν χρειάζεται καμία εταιρεία για να υπάρχει και να εξελίσσεται αλλά με την βοήθεια και τα δολάρια των μεγάλων εταιρειών το λειτουργικό διαμορφώνεται ταχύτερα και οι μηχανικοί έχουν κάποιο λόγο για να δουλεύουν ακόμα περισσότερο με τον μισθό να προέρχεται από την Intel και τις άλλες μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζουν το MeeGo.

Το βίντεο που είδαμε εχθές από ένα πειραματικό MeeGo tablet μπορεί να δείχνει ελπιδοφόρο αλλά δεν είναι σε θέση να αποδείξει ότι το MeeGo μπορεί να τα καταφέρει άμεσα. Το ίδιο και με παλιότερα βίντεο από το MeeGo 1.1 handset preview.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. http://nokiaplanb.com/
    An open letter to Nokia shareholders and institutional investors

    ρομαντική; προσπάθεια ανατροπής elop και των αποφάσεων του.

Top

Show Buttons
Hide Buttons