Η Intel θα αγοράσει την Infineon;

by Stefanos Kofopoulos • On 27-07-2010 • AT 1:32 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

intel atom

Αν επαληθευθούν οι φήμες η Intel είναι πολύ κοντά στο να αγοράσει την Infineon ή τουλάχιστον το κομμάτι που ασχολείται με τα chipsets για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η συνεργασία έχει μεγάλη σημασία, αν τελικά επιτευχθεί, γιατί η Intel θα αποκτήσει πρόσβαση όχι μόνο σε τεχνολογία που δεν έχει αλλά και σε πελατολόγιο που μπορεί να συνδυάσει με την δική της marketing μηχανή.

Η ιδέα είναι απλή. Η Intel έχει τους επεξεργαστές και τώρα σπρώχνει όσο μπορεί τον Atom ακόμα και στα κινητά αλλά της λείπει το κομμάτι εκείνο που αφορά την επικοινωνία με τα δίκτυα 3G, HSDPA και ό,τι standard προκύψει στο μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Intel εξαρτάται από τρίτους, δεν μπορεί να προσφέρει optimized λύσεις όπως η Qualcomm και παραμένει θεατής των εξελίξεων σε μια αγορά που αναπτύσσεται με τρελούς ρυθμούς.

Η πιθανή εξαγορά θα ωφελήσει όχι μόνο την Intel αλλά και τους καταναλωτές άμεσα αφού η Qualcomm θα βιαστεί να βελτιώσει και να παρουσιάσει νέα μοντέλα Snapdragon ενώ η Nokia θα έχει ένα ακόμα καλό λόγο να τρέξει την κούρσα του MeeGo όσο πιο γρήγορα μπορεί. Υπάρχουν αρκετές ακόμα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό αλλά με την Intel και την Nokia χέρι – χέρι και το σημερινό μερίδιο αγοράς της Qualcomm με τον Snapdragon σε εκατομμύρια Android κινητά, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες αν η Infineon εξαγοραστεί.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον Intel Atom πρώτης γενιάς. Φανταστείτε την εξέλιξη αυτού του chip σε dual core με ενσωματωμένο το radio για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει η Intel για R&D και marketing.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν τελικά τα καταφέρει θα ρίξει γερό χτύπημα στους επξεργαστές Snapdragon και Qualcomm. Nokia και Intel θα “τρίβουν” καλά τα χέρια τους….

Top