Το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο της Intel με $3 δις κέρδη

by Stefanos Kofopoulos • On 13-10-2010 • AT 6:05 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο της Intel με $3 δις κέρδη

Όσο προβληματισμένη και αν είναι η Αμερικανική και παγκόσμια οικονομία, οι καταναλωτές αγοράζουν υπολογιστές και ό,τι χρησιμοποιεί κάποιο είδος επεξεργαστή και σύνδεση με το internet. Πάνω σε αυτό πάτησε και η Intel και παρά τις μειωμένες πωλήσεις Atom κατάφερε να ανακοινώσει ιστορικά κέρδη ρεκόρ με τζίρο $11.1 δισεκατομμύρια και κέρδη $3 δισεκατομμύρια. Ποιός είπε ότι τα gadgets και οι έξυπνες συσκευές δε αποφέρουν κέρδη όταν συνδυαστούν με λίγη φαντασία και επιπλέον 1300 άτομα προσωπικό για την επίτευξη ιστορικών κερδών σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον; Τώρα η Intel πρέπει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που αγόρασε από την Infineon Wireless Solutions Business για να ρίξει στην αγορά επεξεργαστές Atom dual core με 3G δυνατότητες και ολοκληρωμένες λύσεις ώστε να ανταγωνιστεί στα ίδια την Qualcomm. Αφού πρώτα αποδείξει τι μπορεί να κάνει με το MeeGo και το Intel AppUp Store για netbooks και όποια συσκευή έχει Atom. Α ναι, στον στρατηγικό σχεδιασμό κάπου κολλάει και η McAfee μετά την πρόσφατη εξαγορά για περίπου $7.7 δισεκατομμύρια. Πυρίτιο και λογισμικό εν τη ενώσει!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και κατι μαγειρευει με τον παραδοσιακο της συμμαχο τη Microsoft
  http://www.engadget.com/2010/10/13/intel-and-microsoft-ceos-give-ipad-a-nod-plan-to-kill-it-dead-w/

  Αχ τι εταιριες μεγαθηρια ειναι αυτες. Να’χαμε κανα δυο τετοιες στην Ελλαδα :(

  • Δεν ξέρω αν μαγειρεύουν ή κάνουν κάτι άλλο, το θέμα είναι να υπάρξει σοβαρός ανταγωνισμός απέναντι στο iPad. Όσο για τις προθέσεις της Intel, θα δεις post σύντομα.

 2. Ποιος είναι ακριβώς ο τρομερός ανταγωνισμός?
  Η ανύπαρκτη AMD( ανύπαρκτη στον τομέα που μεσουρανεί ο Atom της Intel )?
  Πέρα από την αδράνεια της Advanced, δεν έχουμε παρά να δωσουμε τα εύσημα στην Intel. Τό μονοπώλιο σε αυτο τό κομμάτι της αγοράς πιστεύω πως της έδωσε τό ρεκόρ που αναφέρει ο Titan.
  Μακάρι να δούμε “αντίποινα” από AMD αν κ πιστεύω πως τό τραίνο έχει χαθεί.

  • Μπορεί να πηγαίνει καλά σε x86 και PCs αλλά στα κινητά είναι στον πάτο ή κάπου εκεί. Έχει δρόμο ακόμα και δυστυχώς μοναχικό ή όχι με έντονο ανταγωνισμό από την AMD που ψωνίζεται για να πουληθεί όσο – όσο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons