Τρελά κέρδη για την Intel

by Stefanos Kofopoulos • On 15-07-2009 • AT 8:02 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Intel Core 2 Quad Core Extreme

Όταν έγραφα ότι το καλοκαίρι αναμένεται καυτό αλλά όχι εξαιτίας της ζέστης, δεν είχα ιδέα ότι η Intel θα ανακοίνωνε οικονομικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο που θα ξεπερνούσαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Με πωλήσει αξίας $8 δις ή $700 εκατομμυρίων περισσότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street, η Intel είναι σε θέση να χαρίσει 18 cents ανά μετοχή σε όσους έχουν αγοράσει. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ειδικά αν γίνει σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αλλά δείχνουν τον δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη στην Αμερικανική οικονομία τουλάχιστον.

Εκτός από χαμόγελα στα στελέχη της Intel, τα οικονομικά μεγέθη στην πραγματικότητα αποτυπώνουν αυξημένη ζήτηση για chips άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2009. Τα netbooks πουλάνε, τα smartphones πληθαίνουν, πολλές συσκευές αποκτούν WiFi και Ethernet πρόσβαση και το cloud συνεχίζει να μεγαλώνει ασταμάτητα. Όταν είσαι ο κυρίαρχος της αγοράς όλα αυτά είναι καλά νέα. Αυτή την στιγμή η μετοχή της Intel (INTC) καταγράφει κέρδη 7.20%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό ναι όπως και οι διάφορες πολιτικές της Intel που κάποιες φορές τείνουν στο μονοπώλιο. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει με την συμφωνία Intel – Nokia.

Top

Show Buttons
Hide Buttons