Η Intel φέρεται να καταργεί το τμήμα ανάπτυξης «έξυπνων» γυαλιών

by George Polyzos • On 19-04-2018 • AT 11:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Intel φέρεται να καταργεί το τμήμα ανάπτυξης νέων συσκευών, το οποίο είναι αρμόδιο για την ανάπτυξη fitness trackers και έξυπνων» γυαλιών.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα The Information υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά των επεξεργαστών ρίχνει λευκή πετσέτα στον τομέα των wearables και των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα ανάπτυξης νέων συσκευών της Intel είχε δημιουργηθεί το 2013 και πολύ πρόσφατα είχε παρουσιαστεί το ζευγάρι γυαλιών Vaunt, μια προσπάθεια δημιουργίας «φυσιολογικών» γυαλιών που δεν θα θύμιζαν τα φουτουριστικά σχέδια με τα οποία είχε πειραματιστεί ο ανταγωνισμός.

Τα γυαλιά Vaunt επρόκειτο να προσφερθούν στους developers εντός του 2018, ενσωματώνοντας ένα συνδυασμό χρήσης λέιζερ χαμηλής ενέργειας και έναν ολογραφικό ανακλαστήρα, μέσω των οποίων θα μπορούσε να προβάλλεται μία εικόνα στο οπτικό πεδίο του χρήστη των γυαλιών.

Μετά το δημοσίευμα η Intel προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης σύμφωνα με την οποία «συνεχίζει να εργάζεται σε νέες τεχνολογίες και εμπειρίες, ωστόσο δεν καταλήγουν όλες οι προσπάθειες σε προϊόντα που φτάνουν στην αγορά». Για να καταλήξει ότι «το Superlight project (δηλ. τα γυαλιά Vaunt) είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής διαφοροποίησης προσφέροντας επαυξημένη πραγματικότητα στον απλό χρήστη. Θα έχουμε μία πειθαρχημένη προσέγγιση στο θέμα καθώς θα εφευρίσκουμε και θα εξερευνούμε νέες τεχνολογίες, οι οποίες ωστόσο κάποιες φορές απαιτούν σκληρές επιλογές όταν οι συνθήκες της αγοράς δεν υποστηρίζουν μία περαιτέρω επένδυση».

Όπως είχε αναφέρει και το Bloomberg η Intel ήταν σε αναζήτηση επενδυτή στον οποίο θα πουλούσε την πλειοψηφία του συγκεκριμένου τμήματος έρευνας το οποίο απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους ενώ η αξία του φτάνει στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons