Η Intel είναι ανοιχτή σε κατασκευή επεξεργαστών για τρίτους

by Stefanos Kofopoulos • On 27-05-2011 • AT 5:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Intel είναι ανοιχτή σε κατασκευή επεξεργαστών για τρίτους

Η Intel έχει διάθεση για παιχνίδια και δεν το κρύβει. Ο Chief Financial Officer, Stacy Smith, πέταξε το γάντι λέγοντας ότι η Intel είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμη να κατασκευάσει επεξεργαστές άλλων εταιρειών που βασίζονται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη, δηλαδή το x86 μοντέλο. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κατασκευάσει επεξεργαστές με cores που χρησιμοποιούν τεχνολογία ARM ή άλλη, η Intel δεν λέει όχι αλλά ότι πρέπει να δει πολύ προσεχτικά αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Το άνοιγμα της Intel δεν είναι τυχαίο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επεκταθεί οικονομικά και να συνεχίσει να παράγει απίστευτα οικονομικά αποτελέσματα. Ίσως είναι και ένα μήνυμα προς την ταλαιπωρημένη AMD που προσπαθεί να σηκώσει οικονομικά ανάστημα. Δεν θα ήταν πρόβλημα για την Intel να κατασκευάσει επεξεργαστές AMD αφού η εταιρεία ίσως προχωρήσει σε διαχωρισμό των τμημάτων ώστε να μειώσει το κόστος.

Προφανώς τα σενάρια είναι πολλά και αυτή την στιγμή μόνο Intel και AMD κυριαρχούν στην αγορά των x86 επεξεργαστών ενώ την ίδια στιγμή οι επεξεργαστές ARM πουλάνε τρελά σε smartphones και tablets. Σίγουρα θα δούμε εξελίξεις στο κομμάτι αυτό και συνεργασίες που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν απίστευτες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons