Intel Atom N550 dual core στην Ελλάδα σύντομα

by Stefanos Kofopoulos • On 01-09-2010 • AT 7:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Intel Atom N550 dual core στα Ελληνικά

Γνωρίζαμε ήδη για τους Intel Atom N550 dual core στο 1.5 GHz με DDR3 μνήμη αλλά τώρα έχουμε το Ελληνικό δελτίο τύπου να μας επιβεβαιώσει την ύπαρξη και διάθεση της τεχνολογίας μαζί με τα ονόματα κατασκευαστών που αναμένεται να ρίξουν προϊόντα στην αγορά με τον Atom dual core. Υποθέτουμε ότι μαζί με το Ελληνικό press release της Intel ταιριάζει με την διάθεση netbooks και όχι μόνο από τις Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI, Toshiba στην Ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του 2010. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν πολύ γρήγορα οι κατασκευαστές θέλουν πρώτοι να καυχηθούν ότι το δικό τους Atom N550 dual core netbook μπορεί να τα βγάλει πέρα με YouTube HD videos κάνοντας παράλληλα κάτι άλλο και χωρίς φυσικά να κολλάνε όπως τα μικρότερα ξαδερφάκια με τον Atom N450 και το μόλις 1GB RAM.

Ακολουθεί και το yada yada του press release.

Με ανακοίνωση της, η Intel Corporation επισημαίνει ότι δώδεκα νέα netbook, εξοπλισμένα με τους καινούριους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Intel® Atom™, θα βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων. Μέχρι το τέλος του 2010, κατασκευαστές όπως η Acer, η ASUS, η Fujitsu, η Lenovo, η LG, η Samsung, η MSI, και η Toshiba, θα διαθέτουν netbooks βασισμένα στους νέους επεξεργαστές dual core, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν καλύτερα τα αγαπημένα τους παιχνίδια, αλλά και να σερφάρουν χωρίς πρόβλημα σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Adobe Flash*, στις οποίες περιλαμβάνονται σελίδες για online συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία και multimedia sites όπως το YouTube* και το Hulu*.

“Η Acer προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει την εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες της μέσα από τη χρήση των φορητών τους υπολογιστών, είτε αυξάνοντας την ταχύτητα τους, είτε εξασφαλίζοντας περισσότερες ώρες λειτουργίας χάρη στη χρησιμοποίηση μπαταριών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής,” δήλωσε ο κ. David Lee, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Computing στην Acer. “Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από την επιλογή των επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel Atom για τα netbook της Acer, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το φορητό τους υπολογιστή ακόμη περισσότερο, είτε στη δουλειά τους, είτε για λόγους ψυχαγωγίας.”

Χάρη στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel® Atom™ N550 και την υποστήριξη μνήμης DDR3, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτερη απόκριση όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή WiFi, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε φορητούς μεγαλύτερων διαστάσεων ή να συμβιβαστούν με μικρότερη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία, καθώς η διάρκεια ζωής των νέων φορητών είναι ίδια με την αντίστοιχη όσων είναι εξοπλισμένοι με επεξεργαστές μονού πυρήνα Intel® Atom™ N450.

“Η αγορά των netbook, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια σχετικά νέα κατηγορία υπολογιστών, έχει γνωρίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη,” ανέφερε ο κ. Erik Reid, Διευθυντής Μάρκετινγκ στις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων της Intel. “Από το 2008, οπότε και παρουσιάσαμε επεξεργαστές Intel Atom ειδικά για netbooks, οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία φτάνουν περίπου τα 70 εκατομμύρια chips. Προφανώς, η ζήτηση για τέτοια προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη.”

Τα καινούρια netbook τα οποία είναι εξοπλισμένα με τους διπύρηνους επεξεργαστές Intel Atom αναμένονται από σήμερα στα σημεία πώλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος chip εξοπλίζει διάφορα μοντέλα φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανήκουν σε δημοφιλείς – από πλευράς τιμής- κατηγορίες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : www.intel.com/products/processor/atom.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons