Intel AppUp, App Store για netbooks και ό,τι έχει Atom

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2010 • AT 4:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Intel AppUp, App Store για netbooks και ό,τι έχει Atom

Το ξέραμε ότι ερχόταν και τώρα ξέρουμε ότι έφτασε, το Intel AppUp δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα app store για netbooks και ό,τι χρησιμοποιεί τον Atom ως επεξεργαστή. Δηλαδή για τα κινητά που θα κυκλοφορήσουν με MeeGo, τα netbooks που θα φοράνε τους νέους Intel Atom dual core και φυσικά ό,τι σχεδιαστεί και κατασκευάσει το εργοστάσιο στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ψυγεία, τοστιέρες, αυτοκίνητα και σε ό,τι gadget καταφέρει να τοποθετήσει η Intel τον Atom. Το Intel AppUp θα δίνει το 70% στους developers από την τιμή που αποφασίσουν οι ίδιοι για το app, ενώ το υπόλοιπο 30% θα πηγαίνει στην Intel για να καλύψει το κόστος των servers και τα λειτουργικά έξοδα της προσπάθειας.

Δυστυχώς το Intel AppUp βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και η προσπάθεια θέτει πολλούς περιορισμούς στους developers που θα τρέξουν να υποστηρίξουν το νέο μαγαζάκι. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση εφαρμογών μέσα από τις ίδιες τις εφαρμογές, το νέο app θα πρέπει να περνάει ξανά την διαδικασία ελέγχου του AppUpSM developer program. Οι διαφημίσεις επιτρέπονται αλλά για περιορισμένο χρόνο, το πόσο παραμένει άγνωστο. Το ίδιο συμβαίνει και για οποιαδήποτε προσπάθεια ενσωμάτωσης links σε άλλα marketplaces κλπ.

Ακολουθεί και το press release στα Ελληνικά από το πρόσφατο IDF και τις πληροφορίες για το Intel AppUp. Yada yada στο σύνολο αλλά με σημαντικές ανακοινώσεις για συνεργασίες.

Κατά την ομιλία της στο Moscone Center West του Σαν Φρανσίσκο, η κ. James περιέγραψε συνοπτικά το πώς η ενσωμάτωση ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού στις διάφορες πλατφόρμες hardware θα σπρώξει την απόδοση των συστημάτων σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ θα επιτρέψει τη δημιουργία καινοτομικών τρόπων χρήσης για το σύνολο των συσκευών που εντάσσονται στην κατηγορία των προσωπικών υπολογιστικών μηχανών – από τα PC και τα smart phones, μέχρι τα tablets, τα αυτοκίνητα, αλλά και μια σειρά καταναλωτικών συσκευών με σύνδεση στο Ίντερνετ.

Τονίζοντας τη σημασία που έχει για το χρήστη η απρόσκοπτη συνεργασία συσκευών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, η κ. James ανακοίνωσε τα εγκαίνια του Intel® AppUpSM, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που ειδικεύεται στις εφαρμογές για netbooks. Το Intel AppUp διαθέτει, δωρεάν ή προς πώληση, εφαρμογές σχετικές με την ψυχαγωγία, την κοινωνική δικτύωση, το gaming και την παραγωγικότητα, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά ενός netbook και τις διαστάσεις της οθόνης του. Με σκοπό να μπορέσει να προωθήσει νέες εφαρμογές που οι υποψήφιοι πελάτες πιθανόν να προσπεράσουν, το Intel AppUp τους ενθαρρύνει να δοκιμάζουν ό,τι τους ενδιαφέρει, υιοθετώντας το μοντέλο “try before you buy”. Η παρουσίαση του Intel AppUp συνδυάστηκε με την ανακοίνωση της έναρξης διάθεσης των AIR εφαρμογών της Adobe*, καθώς επίσης και διάφορων άλλων εφαρμογών από εταιρείες όπως η Accuweather*, η Barnes & Noble*, η Funkitron*, η Gibson Guitars*, η iWin*, η Kaplan*, η KONAMI*, και η Lifetime*.

Επίσης η κ. James ανακοίνωσε τη συνεργασία του Intel AppUp με τη Best Buy*, καθώς και με τα καταστήματα Dixons* στη Μ. Βρετανία και Croma στην Ινδία, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Intel να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα των κατόχων netbooks. Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν το ντύσιμο καταστημάτων στα χρώματα του Intel AppUp, την εγκατάσταση διαφόρων εφαρμογών στα netbooks που πωλούνται από τις αλυσίδες αυτές, και τη δυνατότητα όσων ήδη κατέχουν ένα netbook να κατεβάζουν τις εφαρμογές που τους ενδιαφέρουν από τα site των εταιρειών αυτών. Παράλληλα, η κ. James ανακοίνωσε το σχέδιο της ASUS, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2010 να εγκαθιστά στα netbook της το ‘asus app store’, το οποίο αποτελεί τη δική της εκδοχή του Intel AppUp.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. James επεσήμανε το Intel AppUp Developer Program, ένα πρόγραμμα το οποίο, μέσα από πρωτοβουλίες σαν το Intel Million Dollar Development fund, φιλοδοξεί να αποτελέσει το όχημα που θα οδηγήσει σε νέες καινοτομικές εφαρμογές για τους χρήστες, αλλά και σε νέες πηγές εισοδήματος για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές και δημιουργούς λογισμικού. Ο κ. Rick Vanner της εταιρείας The Game Creators αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία “Most Innovative Application” του διαγωνισμού Intel Atom Developer Challenge, χάρη στο παιχνίδι του με τίτλο “Goals.” Η κ. James παρουσίασε επίσης το “On Intel AppUp”, έναν ISV identifier που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους developers στην καλύτερη προώθηση των εφαρμογών τους μέσα από το Intel AppUp.

Η κ. James παραδέχτηκε ότι η απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών αποτελεί μια μόνον από τις παραμέτρους της εξίσωσης. Τα λειτουργικά ανοικτής πλατφόρμας του Linux Foundation, όπως το MeeGo των Intel και Nokia, επιτρέπουν στους προγραμματιστές να είναι δημιουργικοί, εφευρετικοί και καινοτόμοι. Η κ. James αναφερόμενη στην πορεία του MeeGo, τόνισε τη συμβολή κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στην εξέλιξη του, κι επεσήμανε την πληθώρα συσκευών κι εφαρμογών που χτίζονται με βάση το συγκεκριμένο λειτουργικό. Η παρουσίαση του MeeGo Web runtime, η οποία τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο, αναμένεται να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές MeeGo. Τέλος, εκπρόσωπος της Amino, πρωτοπόρου στις εφαρμογές Internet TV, ανέβηκε στο βήμα μαζί με την κ. James και προχώρησε στην παρουσίαση του πώς σχεδιάζει η εταιρεία του να εκμεταλλευτεί την ευελιξία και τον ανοικτό χαρακτήρα του MeeGo για να προσφέρει νέες καινοτομικές υπηρεσίες smart TV.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons