Η Intel θαυμάζει το iPad αλλά θέλει να το κατατροπώσει

by Stefanos Kofopoulos • On 14-10-2010 • AT 7:59 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Intel θαυμάζει το iPad αλλά θέλει να το κατατροπώσει

Όταν ο CEO της Intel παραδέχεται ότι η Apple έχει κάνει θαυμάσια δουλειά με το iPad τότε όλοι, fanboys και haters, μπορούν να παραδεχτούν το αυτονόητο. Το iPad άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε και συνεχίζει να το κάνει. Παράλληλα όμως ο ανταγωνισμός δεν μένει με δεμένα τα χέρια και ετοιμάζεται να απαντήσει στην κυριαρχία της Apple με νέες πλατφόρμες και hardware. Αφού ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο, η Intel κάπου πρέπει να επενδύσει τα 3 δισεκατομμύρια. Γιατί όχι στον Atom και στο Oak Trail που θα χρησιμοποιήσουν τα Windows, το Android και το MeeGo τους επόμενους μήνες όταν η αγορά γεμίσει κυριολεκτικά από tablets; Φυσικά, η Intel έχει και το πλεονέκτημα να δουλεύει και στην ενσωμάτωση 3G και 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας στα designs του Oak Trail, προσφέροντας έτσι στους κατασκευαστές μια ελκυστική λύση που καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Από τον επεξεργαστή και την GPU, μέχρι το GSM κομμάτι, το WiFi, τις μνήμες και γιατί όχι και το anti virus. Τώρα καταλαβαίνετε τι πρόκειται να συμβεί και γιατί ο Paul Otellini θαυμάζει και εκθειάζει το iPad. Η Intel πιστεύει ότι η Apple δημιούργησε τις συνθήκες και την κρίσιμη μάζα που θέλει να αγοράσει tablets αλλά σκοπεύει να κατακλύσει την αγορά με δικά της προϊόντα και να κατατροπώσει το iPad με τους dual core Atom. Θα τα καταφέρει άραγε;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όχι. Το iPad είναι iPad. Τον κ*λο τους να βάραν κάτω δεν το φτάνουν. Επίσης τουλάχιστον το 50% των αγοραστών του είναι Apple Freaks. Δεν νομίζω να μην το έχουν καταλάβει ήδη άλλα ενταξυ…

  • Τα νούμερα δείχνουν ότι το μερίδιο αγοράς του Android έχει ξεπεράσει αυτό του iPhone. Φαντάσου τι θα γίνει όταν θα κυκλοφορήσουν tablets με Windows, Android και MeeGo

   • Τίποτα δεν θα γίνει.Ρεαλιστικά μιλώντας,το MeeGo..άστο καλύτερα,ποτέ δεν θα δεί προκοπή,το Αndroid έχει δρόμο ακόμα μπροστά του να συμμαζευτεί.Μόνο αν η Microsoft βγάλει ειδικά διαμορφωμένη upscaled κάπως του Win.Mobile 7 για tablets πιστεύω μπορεί να κάνει κάτι,επειδή έχει αυτό το unified UI.Αλλά πρέπει να δούμε τί επιτυχία θα έχουν τα Win.Mobile σε ένα χρόνο από σήμερα για να πούμε κάτι με ασφάλεια,Μιcrosoft είναι αυτή..Ο χρόνος όμως τρέχει,και σε λιγότερο απο βδομάδα η Apple στο event της θα μας δείξει πράγματα και θαύματα πιστεύω με το sneak peek του 10.7 και εάν αυτά που λέγονται ισχύουν,πως δηλαδή πάει για ενοποίηση mobile και desktop περιβάλλοντος,θα πάει ακόμα μακρύτερα ο ανταγωνισμός.Ίδωμεν!
    (Και φυσικά όταν θα βγει το ipad 2 με retina display kai 40 ώρες(λογικά)μπαταρία..θα γίνει χαλασμός!)

 2. Είμαι χρήστης του Ipad εδώ και μερικούς μήνες. Δεν συμπαθώ και πολύ την apple.
  Η γνώμη μου είναι ότι χωρίς multitasking, και σοβαρές εφαρμογές [πολύ λίγες αξίζουν], το ipad δεν αξίζει τα λεφτά του.

  Αν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις καλυφθούν, τότε όντως θα αποτελεί μια χρηστική συσκευή. Πραγματικά θα χτυπήσει και τους Η/Υ στον τομέα της ψυχαγωγίας. Τώρα αν θέλω να δω καμιά ταινία και περιμένω τηλέφωνο στο skype και δεν γίνεται, θα ανοίξω τον Η/Υ… και εκεί έχασε το παντ.

  Πάντως η apple έχει εξωφρενικό προβάδισμα δεν καταλαβαίνω τι έκαναν τόσο καιρό οι άλλοι…

  • Το multitasking έρχεται σε λιγότερο από μήνα (υπάρχει ήδη δηλαδή σε beta,την έχω βάλει και πραγματικά το απογειώνει-και γενικά τρέχει πολύ πιο ομαλά ακόμα και με πολλές εφαρμογές ανοιχτές).
   Όσο για τις εφαρμογές,υπάρχουν πολλές αξιόλογες πιστεύω,λίγο ψάξιμο θέλει (με καλύτερη όλων φυσικά το angry birds ;)

   • Μαζί με το iOS 4.2 και το multitasking στο iPad θα έρθει και το jailbreak που παίζει ήδη. Τότε το iPad θα γίνει πραγματικό εργαλείο.

 3. πολύ απλά ναι.
  Αποδεδειγμένα είναι μονοκρατορία στους σταθερούς υπολογιστές και τους φορητούς, το ipad το θέλουν πολλοί γιατί δεν έχει σαφή ανταγωνισμό αλλά δεν μπορούν να το έχουν όλοι, η intel θα δώσει φτηνή λύση στους κατασκευαστές για όλη αυτή τη πελατειακή βάση η microsoft me th google ενα λειτουργικά που δεν θα έχουν τους περιορισμούς του ios.

  και κατι προς τον χώμα. τρελό προβάδισμα έχει η apple με χρήστες που το πήραν και στη συνέχεια είπαν οπως εσύ δεν έχει το ένα και το άλλο. Αν το slate ετρεχε win 7 τοτε απλά δεν θα είχαν δώσει 600E (οι έλληνες τουλαχιστον) για να τα μισοκλαίνε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons