Η Intel αγοράζει την Infineon Wireless Solutions Business, Atom με 3G σύντομα

by Stefanos Kofopoulos • On 30-08-2010 • AT 10:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

intel atom compared to nickel

Η Intel θα αγοράσει την Infineon; To ερώτημα είναι πλέον ρητορικό γιατί η Intel συφώνησε να πληρώσει περί το 1.4 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά για να αγοράσει το Wireless Solutions Business (WLS) της Infineon. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλέον η Intel θα μπορεί να ενσωματώσει την τεχνολογία της Infineon WLS σε ό,τι προϊόν θελήσει, δηλαδή τους επεξεργαστές Atom αλλά και τους Intel Core για laptops. Δηλαδή όποια συσκευή μπορεί να χαρακτηριστεί ως smartphone, netbook, tablet και φυσικά embedded computers που μπορεί να σημαίνει από ένα αυτοκίνητο μέχρι μια τοστιέρα στην κυριολεξία.

Ακριβώς πριν από ένα μήνα είχα γράψει: “Η ιδέα είναι απλή. Η Intel έχει τους επεξεργαστές και τώρα σπρώχνει όσο μπορεί τον Atom ακόμα και στα κινητά αλλά της λείπει το κομμάτι εκείνο που αφορά την επικοινωνία με τα δίκτυα 3G, HSDPA και ό,τι standard προκύψει στο μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Intel εξαρτάται από τρίτους, δεν μπορεί να προσφέρει optimized λύσεις όπως η Qualcomm και παραμένει θεατής των εξελίξεων σε μια αγορά που αναπτύσσεται με τρελούς ρυθμούς […] Στην φωτογραφία βλέπετε τον Intel Atom πρώτης γενιάς. Φανταστείτε την εξέλιξη αυτού του chip σε dual core με ενσωματωμένο το radio για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει η Intel για R&D και marketing”.

Στην ανακοίνωση της η Intel αναφέρει ξεκάθαρα τί πρόκειται να κάνει:

1. WLS sale enables Infineon to expand leading position in markets for automotive, industry and security technologies.
2. The acquisition expands Intel’s current Wi-Fi and 4G WiMAX offerings to include Infineon’s 3G capabilities and supports Intel’s plans to accelerate LTE. The acquired technology will be used in Intel Core processor-based laptops, and myriad of Intel Atom processor-based devices, including smartphones, netbooks, tablets and embedded computers.

Με την συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2011, τα πρώτα σημάδια για ανάπτυξη και ενσωμάτωση τεχνολογιών αναμένονται εκείνη την περίοδο με κερασάκι στην τούρτα το software, από την πρόσφατη εξαγορά της McAfee για $7.7 δις, σε όλα αυτά τα 3G, LTE, WiMAX, WiFi κινητά, laptops, tablets και φυσικά embedded computers που αναμένεται να κατακλύσουν στην αγορά τα επόμενα 2-3 χρόνια.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons