Η Intel στα καλύτερα της, μερίδιο αγοράς ρεκόρ

by Stefanos Kofopoulos • On 27-03-2012 • AT 8:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η Intel στα καλύτερα της, μερίδιο αγοράς ρεκόρ

Στα καλύτερα της βρίσκεται η Intel που καταγράφει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τα τελευταία 10 χρόνια με ποσοστό 15.6% στην αγορά semiconductor. Όλα φαίνεται ότι πάνε καλά με την βοήθεια της εξαγοράς κομματιού της Infineon και φυσικά του μεριδίου σε επεξεργαστές. Δεύτερη στην σειρά μετά την Intel είναι η Samsung και ακολουθεί η Texas Instruments και Toshiba με την Renesas να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Είναι προφανές γιατί η Intel πιέζει πλέον και θέλει να κυριαρχήσει και στις φορητές συσκευές μέσα από τα κινητά και τα tablets. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνει ώστε να αυξήσει τα κέρδη και την κυριαρχία της αλλά και να καταφέρει να ανταγωνιστεί την Qualcomm που κυριαρχεί στο κομμάτι των ARM επεξεργαστών σε κινητά και tablets και πλέον είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σε τζίρο χωρίς το δικό της fab (εργοστάσιο παραγωγής chip).

Τα Windows 8 θα βοηθήσουν την Intel να πουλήσει περισσότερα PC αλλά και τα νέα form factors που κυκλοφορούν όπως ultrabooks. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Android ετοιμάζεται ήδη για επεξεργαστές x86 με την βοήθεια του Intel Medfield.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons