Στα σωθικά της Ευρώπης με 250ml νερό

by Stefanos Kofopoulos • On 19-09-2008 • AT 3:39 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

european commission building

Βρείτε τον αγαπημένο σας Ευρωβουλευτή και προσπαθήστε να βρεθείτε στις Βρυξέλλες μέσα από τα διαθέσιμα προγράμματα. Όχι για διακοπές και χαλάρωση αλλά για να διαπιστώσετε πως λειτουργεί, ακούει, συζητά, αντιστέκεται και αδιαφορεί η κεφαλή της Ευρώπης σε καθημερινή βάση μέσα από συνεδριάσεις για τροπολογίες και σκέψεις για ενδεχόμενες αλλαγές.

Σε μια αίθουσα συνεδριάσεων κάποια στιγμή για να ακούσουμε, να ρωτήσουμε και να μάθουμε για το περιβάλλον, τα προσωπικά δεδομένα κλπ. Στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες καρέκλες, τα ίδια μικρόφωνα και τις ίδιες κούπες καφέ που χρησιμοποιούν εκπρόσωποι των 27 χωρών καθημερινά για να καθορίσουν το μέλλον περίπου 400 εκατομμυρίων ανθρώπων ή 100.000.000 περισσότερων πολιτών από ό,τι έχει η Αμερική.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε μια συνεδρίαση στην οποία πρόεδρος ήταν ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης. Μου έκανε εντύπωση ότι ο χώρος ήταν ανοιχτός και ανα πάσα στιγμή κόσμος έμπαινε και έβγαινε από την αίθουσα, όπως συμβαίνει σε αμφιθέατρο ελληνικού πανεπιστημίου αλλά χωρίς φασαρία και διακοπή. Θέσεις για το κοινό, τα διαολεμένα μικρά μπουκαλάκια 250ml νερό, μικρόφωνο, κανάλια μεταφράσης, ακουστικά, όλα τα ίδια και όλα διαθέσιμα σε όλους.

Παρότι επικρατούσε μια τυπικότητα και ένα politically correct για τα δικά μου μάτια κλίμα, κανείς δεν έκανε πίσω ή δεν αστειευόταν όταν έπρεπε να πει αυτό που ήθελε και έπρεπε να πει. Χωρίς καμπανάκια, σας παρακαλώ κύριοι συνάδελφοι και τα ρέστα, στο τέλος της συνεδρίασης υπήρξε και μια στιγμή κεφιού – ειρωνείας – αστείου μεταξύ Λαμπρινίδη και κάποιου παλιού ακτιβιστή (όνομα plz!) που οι φήμες θέλουν πλέον στην “σκοτεινή πλευρά” του corporate κόσμου.

Άλλες μικρές λεπτομέρειες είναι οι εξής: Το έδρανο του προέδρου ήταν προσβάσιμο από κεκλιμένο επίπεδο προφανώς προς διευκόλυνση των ΑμεΑ. Παρά την συχνή μετακίνηση ανθρώπων δεν υπήρχε θόρυβος σε ενοχλητικό επίπεδο. Δεν άκουσα κανένα κινητό να χτυπάει. Υπήρχαν μετακινήσεις ατόμων στο έδρανο του προέδρου κατα την διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς αυτή να διακόπτεται.

Kudos στον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη και την κα. Μαίρη Ματσούκα για την ιδέα και την πρόσκληση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Keep it real ρε Τιτανα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons