Οι επιθέσεις στο Mumbai της Ινδίας

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2008 • AT 4:28 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

indian man NOT a terrorist

Το άρθρο του BBC περιγράφει το ιστορικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ινδία με μελανά χρώματα τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Το Mumbai φαίνεται να ξεφεύγει από την συνηθισμένη τακτική επιθέσεων με αυτόματους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τους τρομοκράτες να έχουν φυσική παρουσία και να συμμετέχουν στο συμβάν. Εκτός από την αλλαγή στην μέθοδο εκτέλεσης του τρομοκρατικού σχεδίου, μου κάνει εντύπωση ο αριθμός των θυμάτων: 257 νεκροί το 1993, 183 νεκροί το 2006, τουλάχιστον 78 προ ημερών κλπ.

Αν κάτι πρέπει να ανησυχεί περισσότερο από όλα είναι η αλλαγή στον τρόπο επιθέσεων. Φαίνεται πως ο φανατισμός είναι τόσο μεγάλος που οι τρομοκράτες δεν υπολογίζουν παρά μόνο τον τελικό στόχο. Δεν πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά κατάληψη χώρου, ομήρους, δολοφονίες. Είναι επίσης σημαντική και η επιλογή του στόχου, ξενοδοχεία με πλούσιους πελάτες και όχι κάποιο γραφείο με εργαζόμενους της διπλανής πόρτας και πιθανότατα μικρότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αν οι επιθέσεις γίνονταν μη εργάσιμες ώρες.

Το μήνυμα των τρομοκρατών είναι μάλλον ξεκάθαρο μέσα από την επιλογή του Mumbai, την μαζική εκτέλεση του σχεδίου και τον τρόπο δράσης. Το πληθυσμιακό πλεονέκτημα της Ινδίας φαίνεται ότι στρέφεται εναντίον του ίδιου του Ινδικού λαού, με τους σκληροπυρηνικούς τρομοκράτες να πληθαίνουν και να πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο παρακολουθώ τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φοβάμαι.

    Φοβάμαι πρώτα την τρέλα που κουβαλάει ο θρησκευτικός φανατισμός.

    Αλλά μετά φοβάμαι πιο πολύ. Φοβάμαι για το ποιές ελευθερίες θα ξεπουλήσουμε με τα «επιβεβλημένα» μέτρα που θα μάς φορέσουν αυτοί που δήθεν μάς προστατεύουν.

  2. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα Κωνσταντίνε. Εκτός αν αρχίσουμε πάλι τις θεωρίες συνομωσιολογίας και κραυγάζουμε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι καθοδηγούμενα για να μας αναγκάσουν τελικά να ξεπουλήσουμε τις ελευθερίες μας…

    Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα “σύστημα” όπως αυτό της ανθρώπινης γενικά ύπαρξης επάνω στον πλανήτη, τέτοια φαινόμενα είναι αναπόφευκτα. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν είναι η κατάργηση του θρησκευτικού φανατισμού, που όμως μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει στο ανθρώπινο γένος κάποια “αποκάλυψη” σχετικά με το από που έρχεται και γιατί…δεν θέλω να γίνω γραφικός, απλά σκέπτομαι όσο πιό ορθολογικά μπορώ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons