Αύξηση της μέσης τιμής πώλησης smartphone το γ’ τρίμηνο του 2017

by George Polyzos • On 31-10-2017 • AT 11:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Οι πωλήσεις smartphones κατά το γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3%, σε παγκόσμια κλίμακα, καταγράφοντας πωλήσεις συνολικά 367 εκατομμυρίων συσκευών.

Επιπλέον της ανόδου στις πωλήσεις, κατά το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε και ενίσχυση της μέσης τιμής διάθεσης ανά smartphone. Η σχετική έρευνα της GfK υποστηρίζει επιπλέον ότι το γ’ τρίμηνο του 2017 είναι το καλύτερο, από πλευράς απόλυτης ζήτησης, παρά τη συγκρατημένη ανάπτυξη.

Η ζήτηση ρεκόρ προήλθε, κυρίως, από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (καταγράφηκε αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με αύξηση 9% σε ετήσια βάση). Η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης (Average Selling Price) εξακολούθησε να αυξάνεται και το 3ο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση.

Στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με την ανάλυση της GfK, τα έσοδα αυξάνονται παρά τον κορεσμό της αγοράς. Η ζήτηση για smartphone ανήλθε σε 30,9 εκατομμύρια συσκευές το γ’ τρίμηνο στη Δυτική Ευρώπη, μειωμένη κατά 7% σε ετήσια βάση και μάλιστα, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η ζήτηση στη Γερμανία περιορίστηκε κατά 7% το εξεταζόμενο διάστημα, ενώ σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία υποχώρησε κατά 8%. Ωστόσο, η αξία των πωλήσεων στην περιοχή αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης κατά 11%.

Ως αποτέλεσμα, η GfK αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της αγοράς των smartphone για το έτος 2017 για την περιοχή, προβλέποντας άνοδο κατά 6% σε ετήσια βάση. Η στροφή προς τις συσκευές υψηλής απόδοσης είναι μια ξεκάθαρη τάση στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, με ένα στα οκτώ smartphones που πωλήθηκαν το 3ο τρίμηνο να διατίθεται σε τιμή πάνω από τα $900, σε σύγκριση με ένα στα 16 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η ζήτηση για smartphone συνεχίζει να ανακάμπτει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με την περιοχή να πετυχαίνει αύξηση κατά 9% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2016, ανεβάζοντας τις πωλήσεις σε 22,3 εκατ. συσκευές. Η αξία των πωλήσεων, μάλιστα, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 26% σε ετήσια βάση, λόγω της μετατόπισης της καταναλωτικής ζήτησης προς συσκευές υψηλότερης τιμής.

Η βελτίωση της ζήτησης στην περιοχή το γ’ τρίμηνο οφείλεται, κυρίως, στην ισχυρή ανάπτυξη στη Ρωσία (αύξηση 10% σε ετήσια βάση) και στην Ουκρανία (αύξηση 19% σε ετήσια βάση). Οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης του 2017 είναι επίσης θετικές, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων smartphone για το τρέχον έτος σε 9% σε ετήσια βάση στα 85,2 εκατ. μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΣΕΠΕ

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons