Η ιστορία των κινητών τηλεφώνων σε αυτοκίνητο 1946-1985

by Stefanos Kofopoulos • On 13-10-2010 • AT 5:42 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η ιστορία των κινητών τηλεφώνων σε αυτοκίνητο

Είναι αυτές οι στιγμές που σε κάνουν να συνειδητοποιείς τι σημαίνει πρόοδος, καινοτομία και ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών παραγωγής κινητών τηλεφώνων. Αν δεν υπήρχε αυτή η κόντρα μεταξύ iPhone και των υπόλοιπων κινητών, αν δεν είχαμε τα πρώτα τηλέφωνα από την Nokia και Motorola, αν το Google δεν έκανε το βήμα να μπει στην αγορά στων smartphones με το Android και η Microsoft μετά από μια παύση και αναδιοργάνωση δεν τολμούσε να παρουσιάσει τα Windows Phone 7, όλοι θα χρησιμοποιούσαμε τηλέφωνα και τεχνολογίες σαν αυτό της φωτογραφίας. Ένα Motorola Deluxe Urban radiotelephone του 1948 που καταλαμβάνει το μισό αποθηκευτικό χώρο ενός αυτοκινήτου της εποχής.

Πολλά άλλαξαν από τότε, η ηλεκτρονική έκανε θαύματα, το φάσμα συχνοτήτων χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά και αυτό που πριν καταλάμβανε χώρο όσο τα μπαγκάζια 2 ατόμων για Σαββατοκύριακο εκτός πόλης τώρα ξεκουράζετε αναπαυτικά σε κάποια τσέπη και παραμένει συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο κόσμο 24/7. Τα υπόλοιπα στην ιστορική αναδρομή THE MOBILE TELEPHONE IN BELL SYSTEM SERVICE, 1946-1985.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν υπήρχαν κάρτες SIM τότε :)

 2. microSim ήθελε

 3. ποσο; κρατουσε η μπαταρια!

  • όσο του αυτοκινήτου :P

   • Αυτό στα δεξιά ίσως είναι UPS όποτε και με μπόλικα Watt κατανάλωσης την έβγαζε την έρημο πέρα παιδιά don’t worry εκτός κι αν ξέχασαν να βάλουν κεραίες στην άλλη άκρη της ερήμου όποτε πρόβλημα…. όχι για εμάς βέβαια, υπόχρεοι μια ζωή.

 4. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η “έκρηξη” κινητής τηλεφωνίας έγινε με το Ευρωπαϊκό GSM group το οποίο έφτιαξε το πρώτυπο GSM και επέτρεψε τη δημιουργία κυψελωτών-ψηφιακών δικτύων.

  Αυτά τα δίκτυα είχαν δυνατότητα κάλυψης μεγάλων εκτάσεων και ταυτόχρονα χρήσης από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Επιπλέον, η πολύ καλή σχεδίαση της αρχιτεκτονικής (MSC, HLR, BTS, SIM, κ.ά.) εκτίναξε στην κορυφή τη χρήση του GSM και την εξάπλωσή του σε όλον τον κόσμο.

  Πριν από το GSM group, είχαν παρουσιαστεί διάφορες προσπάθειες κινητής τηλεφωνίας, κυρίως στην Αμερική, οι οποίες λόγω του ότι χρησιμοποιούσαν αναλογική τεχνολογία δεν είχαν εξάπλωση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons