Νέα φωτοβολταϊκά, χαμηλή απόδοση [ακόμα]

by Stefanos Kofopoulos • On 02-08-2007 • AT 12:45 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

big solar cell

Στον αγώνα για ένα καλύτερο και περισσότερο αποδοτικό φωτοβολταϊκό έχει πέσει και το πανεπιστήμιο του Delaware που κατάφερε να θέσει το 42.8% ως το νέο ρεκόρ απόδοσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις το 42.8% της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε ρεύμα, κάτι που ακούγεται πολύ δυσάρεστο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ο μαγικός αριθμός 40.7% ενώ στις μέρες μας τα εμπορικά φωτοβολταϊκά στοιχεία έχουν απόδοση μεταξύ 22% και 29% μόλις!

Ίσως στην πρόοδο της συγκεκριμένης τεχνολογίας βοηθήσει και η συμμετοχή του DARPA [Defense Advanced Research Projects Agency] που έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της απόδοσης στο 50% με ό,τι αποτέλεσμα και χρήση μπορει να έχει αυτό.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό θα ήταν η απόδοση να ήταν μεταξύ 22% και 29%…. Τα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταΙκά στοιχεία μπορούν να δώσουν max 18% και οι εταιρίες που κατασκευάζουν μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά στις προδιαγραφές δίνουν από 14% μέχρι 17%.
    (Τα μονοκρυσταλλικά έχουν την μεγαλύτερη απόδοση, ακολουθούν τα πολυκρυσταλλικά 13% – 15%, τέλος τα τα λέγομενα “άμορφα” που είναι και τα πιο οικονομικά με απόδοση
    5% -10%)

  2. Τα παραπάνω ισχύουν για την αγορά όπου ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί το φωτοβολταΙκό της αρεσκείας του και όχι για τα εργαστήρια των εταιριών

Top

Show Buttons
Hide Buttons