Ημιαυτόνομη τεχνολογία κίνησης από την Audi

by Nikos Kaimakamis • On 11-09-2014 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

audi

O κόσμος της αυτοκίνησης αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές επενδύουν σε συστήματα αυτόνομης ή ημιαυτόνομης κίνησης για τα νέα τους οχήματα. 

Η Audi, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, σχεδιάζει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας μέσα στην πόλη. Τα οχήματα που θα είναι εξοπλισμένα με το εν λόγω σύστημα θα μπορούν να επιταχύνουν, να φρενάρουν, αλλά και να πάρουν το τιμόνι μέχρι και σε ταχύτητες 60 Km/h.

audi-a7-autonomous-driving

Η ανακοίνωση για την χρήση της νέας τεχνολογίας κίνησης από την Audi ήρθε δια στόματος του ίδιου του επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας, Axel Strotbek, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε ακριβώς θα λανσαριστεί το νέο σύστημα.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να αργήσει πολύ, μιας και ήδη δημιουργείται ανταγωνισμός στην κατηγορία του τεχνολογικού εξοπλισμού των μοντέρνων οχημάτων. Η Mercedes έχει ένα παρόμοιο σύστημα ημιαυτόνομης κίνησης στην πολυτελή εκδοχή της S-Class, με τη χρήση 12 αισθητήρων που δίνουν συνεχή πληροφόρηση για την κίνηση του οχήματος.

Η Audi ετοιμάζει μπαράζ νέων μοντέλων για το 2014, καθώς θα παρουσιάσει 17 νέες προτάσεις που θα ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, μαζί με καινοτόμες προτάσεις, όπως είναι το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο R8.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons