Το ΔΝΤ θύμα σοβαρής επίθεσης hacking

by Stefanos Kofopoulos • On 12-06-2011 • AT 7:47 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το ΔΝΤ θύμα σοβαρής επίθεσης hacking

Προβλημάτων συνέχεια για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που εκτός από αναζήτηση νέου ηγέτη στην θέση του Dominique Strauss-Kahn, πρέπει να αντιμετωπίσει και την σοβαρή επίθεση που δέχθηκε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τους New York Times, το hack στους servers του ΔΝΤ είναι κάτι περισσότερο από σοβαρό με έναν από τους επισήμους να δηλώνει: “this was a very major breach “. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς στοιχεία έχουν κλαπεί από το ΔΝΤ και οι προβληματικές οικονομίες όπως της Ελλάδας κινδυνεύουν από τα δεδομένα που πιθανότατα να πέσουν σε λάθος χέρια. Το σίγουρο είναι ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα ώστε η Παγκόσμια Τράπεζα να θορυβηθεί και να κατεβάσει προσωρινά τους διακόπτες σε κάποια από τα συστήματα της με φόβο ότι τα ίδια μπορούν να συμβούν και εκεί. Όλοι οι υπεύθυνοι και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για το hack αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κάνουν hackεριά να μας βγάλουν και με πλεόνασμα. … :)

    • Ναι θα μπορούσαν αλλά δεν θα το κάνουν.. πέρα από την πλάκα όμως, το θέμα είναι σοβαρό για ένα οργανισμό τόσο μεγάλο και σημαντικό όπως το ΔΝΤ. Το άρθρο των NYT έχει μερικές χαρακτηριστικές λέξεις για την πολιτική σημασία του θέματος και τι μπορεί να γίνει με τα δεδομένα αν διαρρεύσουν.

  2. χαχαχαχαχα! Έτσι όπως μας έχουν στο χέρι αυτοί στον αιώνα τον άπαντα δεν βγαίνουμε με πλεόνασμα, μια ζωή σκλάβοι τους θα είμαστε.

  3. Καλά που θα ήταν να έσβηναν τα χρέη όλων των χωρών, να γλυτώσει ο κόσμος…

Top

Show Buttons
Hide Buttons