Υλοποίηση κόμβου Data Center από την Microsoft στην Αττική

by George Polyzos • On 05-10-2020 • AT 12:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Microsoft θα δημιουργήσει Data Center στην Ελλάδα, που θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται δεδομένα στο cloud ενώ θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμιθ και ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα. Όπως έγινε γνωστό το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 400 εκατομμύρια ευρώ ενώ η προστιθέμενη αξία αναμένεται να φτάσει στο ύψος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στις σχετικές του δηλώσεις ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας Μπραντ Σμιθ τόνισε ότι είναι “μία σημαντική ημέρα για την Ελλάδα” ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η “μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια παρουσίας της στη χώρα”. Παράλληλα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, “δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι “θα βοηθήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας” και επεσήμανε πως “μέσα στα Data Centers ‘τρέχει’ η ψηφιακή οικονομία μιας περιοχής”.

Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος του παγκόσμιου Cloud, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα επένδυση της Microsoft, που θα γίνει στην Αττική και η οποία, όπως είπε, “ταξιδεύει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα”. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα έχει τον ήλιο της, τώρα αποκτά και το cloud της”.

Στόχος, όπως είπε, “είναι όλοι οι Έλληνες να βρίσκονται με τους νικητές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης”, κάτι που δεν είχε συμβεί με τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις. Επεσήμανε ότι “η χώρα μας θα είναι μια από τις λίγες στον κόσμο που φιλοξενούν τέτοια Data Centers” και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την επιστημονική έρευνα, την ανακοπή του brain drain κ.α.

Η παρουσίαση της νέας επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, από τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Microsoft, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons