ΙΚΕΑ κατάλογος 2010, αυτό δεν θα το βρείτε πουθενά

by Stefanos Kofopoulos • On 30-03-2010 • AT 3:56 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
IKEA

ikea by [the] Printer on flickr

Υπάρχουν πολλά πράγματα για να αγοράσετε από τον Κατάλογο ΙΚΕΑ 2010 αλλά σίγουρα ένα από αυτά δεν πρόκειται να το βρείτε πουθενά, ακόμα και αν ταξιδέψετε στην Σουηδία για να δείτε τον Ingvar Kamprad προσωπικά. Δεν κοστίζει ούτε ευρώ, είναι εντελώς δωρεάν και προσφέρετε σε κάθε κατάστημα ΙΚΕΑ εκτός του καταλόγου. Είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων εμάς που ψωνίζουμε προϊόντα ΙΚΕΑ και αγαπάμε το brand. Τρανή απόδειξη το ΙΚΕΑ Lovers group στο Flickr με περισσότερες από 12.000 φωτογραφίες γεμάτες προϊόντα, συνθέσεις από σπίτια της διπλανής πόρτας, γκριμάτσες και προσπάθειες βελτίωσης της φωτογραφικής τεχνικής με φόντο κάποια γωνιά από κατάστημα ΙΚΕΑ.

Η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα στο ΙΚΕΑ του Κηφισού με την DSLR παρέα, με κοιτούσαν κάπως στην προσπάθεια μου να φωτογραφίσω το κτήριο. Δεν τόλμησα να τραβήξω φωτογραφίες μέσα στο κατάστημα. Ευτυχώς που υπάρχουν ΙΚΕΑ Lovers και ΙΚΕΑ Hackers εκτός Ελλάδας.

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγάπησε κι εσύ μια πολυεθνική, μπορείς…
  Θα μου πεις υπάρχουν άλλοι που αγαπάνε ομάδες, μάρκες αυτοκινήτων… Δε βαριέσαι…

  • Δεν θα το έλεγα αγάπη αλλά μια τρυφερή σχέση για κάτι που είναι αμοιβαίο και τίμιο και στο τέλος της ημέρας καταλήγει σε κάτι σαν hobby

 2. Αν και δεν έχω επισκεφθεί ακόμα τα ΙΚΕΑ απ όσα βλέπω μάλλον εκεί θα καταλήξω για τη νέα οικοσκευή.
  Τώρα όσον αφορά το αν θα αγαπήσω και γω μια πολυεθνική το μόνο σίγουρο είναι ότι καλύτερα πολυεθνική παρά να χρυσοπληρώνεις (10χ – 1000χ) τους τοπικούς μεταπωλητές – τοπική αγορά.
  Αν και μεταξύ μας ότι και να πάρεις πλέον είναι μειντιντσαϊνα – για τα ΙΚΕΑ απλά συμπληρώνει στο καρτελάκι “Designed in Sweden” κάτι που δε με ενοχλεί κάπου.

  • Όπως είπα και ένα σχόλιο παραπάνω, είναι τίμια η σχέση, γιατί εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι ότι η πετσέτα που κάνει 5 ευρώ πχ δεν είναι από το καλύτερο βαμβάκι του κόσμου κλπ.

   Για τους τοπικούς παραγωγούς που τόσα χρόνια θησαύρισαν κυριολεκτικά είμαι μαζί σου 10000χ και παραπάνω. Όχι μόνο σε σύγκριση με τα ΙΚΕΑ αλλά οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ίδιας ποιότητας και προϊόντων.

   Όσο για το Σουηδικό design να ρίξεις και μια ματιά στο Φιλανδικό.

 3. Ειμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να αγαπάς τόσο ένα απλό brand; Ενταξει έχει καλά πράγματα για ένα φοιτητικό σπίτι αλλά ως εκεί. Δεν ειναι απαραίτητο να θεοποιούμε καρέκλες πετσέτες και τηγάνια…

  • Ηρέμησε και κατάλαβε τι εννοώ με την λέξη αγάπη :)

   • Υπάρχει και άλλη εννοια για την λέξη “αγάπη”; ;)

   • Ενθουσιασμός, ενδιαφέρον, ικανοποίηση, περιέργεια.. όλα αυτά εννοώ. Κάτι σαν πλατωνικός έρωτας με τα προϊόντα του IKEA (όπως και με τα VAIO)

 4. Το μεγάλο κακό με τις πολυεθνικές είναι ότι άπαξ και εδραιωθούν επιβάλλουν την σαβούρα που θέλουν, 10 μέρες άμα μείνεις Αμερική και δεις τα super market – αλυσίδες θα καταλάβεις.

  Αναφορικά με τις φωτογραφίες, το γεγονός απλά δείχνει πόσο βλάκες είναι οι υπάλληλοι-ιδιοκτήτες που δεν θέλουν την δωρεάν διαφήμιση. Ορθογραφικό “τον Κατάλογο” όχι “τον Κατάλογος”

  • Είδα στο San Francisco τι παίζει σε όλα τα επίπεδα.. νομίζω ότι είναι θέμα κουλτούρας και όχι μόνο ιδιοκτήτη καταστημάτων. Δυστυχώς δεν πήγα σε ΙΚΕΑ Αμερικής

Top

Show Buttons
Hide Buttons