Ικανοποιητικές οι ελληνικές επιδόσεις στην ασφάλεια του Διαδικτύου

by George Polyzos • On 13-02-2016 • AT 12:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

internet

Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat για την ασφάλεια του Internet, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η Ελλάδα κατέγραψε ικανοποιητικές επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας του Διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα 26 στους 100 χρήστες του Διαδικτύου είχαν την εμπειρία προβλημάτων ασφαλείας, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 25 στους 100. Τα μικρότερα ποσοστά χρηστών, που αντιμετώπισαν ζητήματα ασφαλείας, κατά τη χρήση του Internet, έχει η Τσεχία (10%) και ακολουθούν η Ολλανδία (11%), η Σλοβακία (13%), η Ιρλανδία (14%) και η Κύπρος (15%).

Στην άλλη άκρη της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Κροατία, όπου σχεδόν ένας στους δύο χρήστες αντιμετώπισε προβλήματα ασφαλείας στο Διαδίκτυο το 2015 (42%). Ακολουθεί η Ουγγαρία (39%), με την Πορτογαλία να έπεται (36%) και τη Μάλτα και τη Γαλλία (34% και 33% αντίστοιχα) να συμπληρώνουν την πεντάδα των χωρών, όπου οι χρήστες του Διαδικτύου αντιμετώπισαν τα περισσότερα ζητήματα ασφαλείας.

Στην έκθεση της Eurostat αναδεικνύεται ότι ο φόβος για τους κινδύνους του Διαδικτύου συνεχίζει να αποθαρρύνει τους Ευρωπαίους – και τους Έλληνες μεταξύ αυτών – από τις διαδικτυακές αγορές και τις online τραπεζικές εργασίες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σχεδόν ένας στους πέντε Ευρωπαίους (19%) γύρισε την πλάτη σε αγορές μέσω του Διαδικτύου και τραπεζικές εργασίες (18%), εξαιτίας του φόβου για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Επιπλέον, το 13% των Ευρωπαίων χρηστών δεν συνδέθηκε στο Διαδίκτυο από κινητή συσκευή ή μέσω ασύρματης σύνδεσης εκτός σπιτιού για τον ίδιο λόγο. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα για το 2015 είναι 15% για τις αγορές, 22% για τις τραπεζικές εργασίες και 2% για την εκτός σπιτιού ασύρματη σύνδεση.

Συνολικά, η εικόνα της ασφάλειας του Διαδικτύου στην Ευρώπη δείχνει να βελτιώνεται διαχρονικά. Όπως αναφέρει η έκθεση της Eurostat, ενώ το 2010 το ποσοστό των χρηστών που «κόλλησαν ιό» μέσω του Διαδικτύου ανερχόταν σε 31%, το 2015 μειώθηκε κατά 10 μονάδες στο 21%.

Στην Ελλάδα η αντίστοιχη μείωση ήταν κατά 9 μονάδες, με το ποσοστό των χρηστών, που «κόλλησαν ιό» μέσω του Internet να μειώνεται στη χώρα μας το 2015 στο 25% από 34% το 2010.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons