Ιδρύεται το Alliance for Open Media

by Nikos Kaimakamis • On 03-09-2015 • AT 11:40 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Alliance-for-Open-Media-launch

Ηχηρά ονόματα όπως εκείνα της Cisco και της Microsoft, βρίσκονται πίσω από το Alliance for Open Media που θέλει να βελτιώσει το web video. 

To Alliance for Open Media έχει την υποστήριξη των Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla και Netflix, ενώ ο βασικός σκοπός του είναι να αναπτύξουν πρότυπα νέας γενιάς για τα πολυμέσα που να αξιοποιούν τα νέα standards ποιότητας όπως είναι το ultra high definition και όχι μόνο.

Το κονσόρτσιουμ θέλει να διατηρήσει τον ανοιχτό χαρακτήρα των προτύπων περιεχομένου multimedia, να διευκολύνει τον διαμοιρασμό τους μέσω web και να εξαλείψει τα προβλήματα συμβατότητας που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές. 

Ένας από τους άξονες της δραστηριότητας του Alliance for Open Media είναι η παροχή περιεχομένου multimedia σε πραγματικό χρόνο, ενώ υποστηρίζεται και η δημιουργία περιεχομένου από τον χρήστη με βάση τα νέα πρότυπα που θα δημιουργηθούν.

Το Alliance for Open Media είναι ένα project του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Joint Development Foundation που παρέχει το νομικό και επιχειρηματικό πλαίσιο για συνεργασίες αναφορικά με τα πρότυπα και τον πηγαίο κώδικα.

Οι Apple, Sony, Adobe, Facebook, Twitter, Roku, Vimeo και Hulu έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να μπουν στο Alliance for Open Media αργότερα, ενώ η παρουσία τους μόνο ως καλοδεχούμενη μπορεί να χαρακτηριστεί. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons