18 εκατομμύρια tablets το 2010, μαντέψτε πόσα πούλησε η Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 10-03-2011 • AT 9:20 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

18 εκατομμύρια tablets το 2010, μαντέψτε πόσα πούλησε η Apple

Αν οι εκτιμήσεις της IDC έχουν πέσει μέσα, το 2010 πουλήθηκαν 18 εκατομμύρια tablets με κυρίαρχο της Apple και το iPad και δεύτερο στην σειρά το Samsung Galaxy Tab. Η Apple μπορεί να έχασε μερίδιο αγοράς αλλά κατάφερε να πουλήσει σχεδόν ολόκληρο τον όγκο των tablets που κυκλοφορούν στην αγορά, για αυτό βλέπετε iPad παντού. Με σύνολο πωλήσεων 83% στο 2010, η Apple δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ανταγωνισμό ακόμα και το 2011 που ονομάστηκε από τον ίδιο τον Steve Jobs η χρονιά του iPad 2.

Στην ίδια έρευνα γίνεται παρουσίαση και του αριθμού των e-readers που έχουν πουληθεί και έχουν φτάσει τα 12 εκατομμύρια το 2010 με νικητή και κυρίαρχο της αγοράς το Amazon Kindle. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είναι σημαντικό για την Apple το iBooks αλλά και η μείωση βάρους στο iPad 2.

Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για τις πωλήσεις των tablets και των e-readers είναι το εξής: ο κόσμος προτιμά τα tablets και τα φιλικά προς τον χρήστη interface χωρίς το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχα γράψει 3 λόγους που το iPad αλλάζει τον κόσμο.

Το πιτσιρίκι της φωτογραφίας είναι τρανταχτό παράδειγμα για το μέλλον. Αν το iPad, τα iPad apps και τα services αξίζουν τα λεφτά τους είναι ερώτημα τόσο ανούσιο όσο αν το Gmail χρησιμοποιεί HTML5 για να στείλει email. Αυτό που μετράει είναι η αποστολή του email με interface και τρόπο απλό και όμορφο και τόσο ανταγωνιστικό ώστε τα σημερινά δεκάχρονα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές ως de facto βάση και να προχωρήσουν 5 βήματα παραπέρα, όχι μόνο ένα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, χωρίς ακόμα η κόντρα iPad 2 / iOS devices με Android 3.0 Honeycomb tablets να έχει φουντώσει για τα καλά, το 2011 όλο και περισσότεροι θα προτιμήσουν τα tablets για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Οι περισσότερες εργασίες μπορούν όχι απλά να γίνουν μέσα από ένα tablet αλλά να γίνουν σε οποιοδήποτε χώρο και με εξαιρετικά σημαντική διάρκεια μπαταρίας που μπορεί να ικανοποιήσει και άλλες ανάγκες όπως αναπαραγωγή βίντεο κλπ.

Εσείς θα αγοράσετε tablet το 2011, iPad 2 ή κάποιο Android 3.0 tablet;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαντάσου να μην είχαμε και την “κρίση” που θα ήταν τα νούμερα των πωλήσεων!

  • Η κρίση σε αυτό τον βαθμό είναι Ελληνική.. οι άλλες οικονομίες την έχουν σχεδόν ή ήδη ξεπεράσει. Άσχετα με αυτό, ποιος είπε ότι η εξαιτίας της κρίσης δεν θα κάνεις οικονομία και αντί για ένα laptop/PC των 1000 δολαρίων δεν θα προτιμήσεις ένα tablet των 600 δολαρίων όταν θέλεις να κάνεις τα βασικά όπως email / web / video / music και με αυτονομία σε χώρο και μπαταρία μεγαλύτερη από κάθε laptop;

 2. Εγω 26 Μαρτίου θα πάρω το iPad 2. Τελείωσα με τα android tablets. Είχα το samsung tab και ούτε αναβαθμισεις απο την samsung ούτε τρελή υποστήριξη εφαρμογών ούτε τίποτα. Ελπίζω με την apple να έχω καλύτερη τύχη.

 3. IPAD 2 αγορά 26-3-2011.
  Απλά η Vodafone εχει κλειδωμένο το wifi hotspot στο iphone 4 και δεν μπορώ να παίρνω δεδομένα στο ipad.
  Αρα πάω σε λύση με 3g ή υπάρχει κάποια άλλη λύση αν δεν έχω wi-fi?

 4. Tablet το 2011 δε νομίζω (όχι λόγω κρίσης κλπ) αλλά δε βρίσκω κάποια χρησιμότητα στην προσωπική / επαγγελματική μου ζωή και το θεωρώ ακόμα ανώριμο αν και σαν προϊόν υπάρχει πολλά χρόνια. Ίσως να βοηθήσει “Το πιτσιρίκι της φωτογραφίας” να εξοικειωθεί (αν και η νέα γενιά ευτυχώς είναι αρκετά εξοικειωμένη) με την τεχνολογία, αλλά ότι κάνει το tablet το κάνω άνετα και από το κινητό μου (εκτός από το να διαβάζω ebooks).

  • Όταν θες να είσαι 10 ώρες μακρυά από μια πρίζα και αν μπορείς να δέχεσαι πληροφορίες, μόνο με ένα tablet μπορείς να το κάνεις. Βλέπε χρηματιστές, αποθηκάριους, γιατρούς σο ύπαιθρο, αρχιτέκτονες κλπ

   • Δε γνωρίζω κατά πόσο υπάρχουν εφαρμογές για tablet που να κάνουν απομακρυσμένη διαχείριση αποθήκης ή σοβαρά προγράμματα CAD (χωρίς rendering ασφαλώς). Παρακολούθηση μετοχών, browsing σε ιατρικές βάσεις δεδομένων ok, αλλά αυτά τα κάνω, όπως προείπα, και από το κινητό. Ασφαλώς και δε θα πρότεινα σε γιατρό να μελετήσει ακτινογραφία σε 3″ οθόνη, αλλά κι εγώ το βρίσκω δύσκολο να γράψω μερικές γραμμές κώδικα σε οθόνη αφής (πόσο μάλλον να χρησιμοποιήσω κάποιο IDE)
    Η αυτονομία είναι κάτι συζητήσιμο αλλά στον όγκο του tablet μπορώ να κουβαλάω 10 μπαταρίες για το κινητό.
    Tablets υπάρχουν χρόνια αλλά με το iPad ξεπεράστηκε η κρίσιμη μάζα των μερικών “ιδιότροπων” που τα είχαν. Ίσως στο προσεχές μέλλον να ωριμάσει το κλίμα και να δούμε σοβαρές εφαρμογές εκτός από παιχνίδια και rss readers, πιο πιθανό βρίσκω το android που ίσως να γίνουν πιο εύκολα τα ports.

   • Πολύ σωστά όλα λες, υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά μεταξύ κινητού και tablet (άσχετα αν μιλάμε για το iPad 2). Η λέξη κλειδί είναι μέγεθος: οθόνη, ανάλυση και συμπληρωματικά το UI ειδικά για αυτή την μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη.

   • Αυτό το μέγεθος είναι ένας ακόμα λόγος για μένα, δε νιώθω άνετα να κουβαλάω κάτι τόσο μεγάλο πάνω μου, στα ρούχα μου. Αν μιλάμε για τσάντα μεταφοράς κουβαλάω και laptop/netbook που κάνει πολύ περισσότερα από ένα tablet.

    Το UI είναι κάτι που μαθαίνεται. Η καμπύλη εκμάθησης αλλάζει βέβαια αλλά αυτό έχει και θετικά και αρνητικά, προτιμώ κάποιος χρήστης linux να μάθει τα δύσκολα WM ή Notion παρά να χρησιμοποιεί αποκλειστικά KDE, σε βάθος χρόνου θα δουλεύει πιο γρήγορα και αποδοτικά (άντε όμως να το εξηγήσεις αυτό).

    Μια τρομερή χρήση των tablet σαν εργαλείο δουλειάς είναι σίγουρα σε επιδείξεις προϊόντων σε πελάτες. Εκεί αξίζει πολύ περισσότερο από τις εκτυπώσεις με στατιστικά για εξοικονόμηση μελανιών ή τις ατελείωτες παρουσιάσεις με προβολέα που χρειάζονται ορό με espresso.

 5. Το iPad δεν είναι tablet. Είναι ένα μεγάλο iPhone. Μια χαρά για τα απολύτως βασικά αλλά εκει αρχίζει και τελειώνει η κουβέντα. Όλης της Γης οι κολλημένοι να μαζευτούν πάλι δεν πρόκειτα να πείσουν για το αντίθετο. Λίγη αντικειμενικότητα ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons