IDC: Οι λύσεις cloud δίνουν πρόσβαση σε καλύτερη τεχνολογία

by George Polyzos • On 02-05-2015 • AT 2:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Αυτοκίνητα

cloud

Η εξοικονόμηση κόστους είναι σημαντική, αλλά η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών είναι τα κύρια πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις.

Έρευνα της IDC, με την υποστήριξη της Oracle, αναφορικά με την υιοθέτηση λύσεων SaaS (λογισμικό με τη μορφή υπηρεσίας) καταδεικνύει ότι η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, μαζί με την εξοικονόμηση κόστους, είναι τα κύρια πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που υλοποιούν τεχνολογίες cloud.

Πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές συνεντεύξεις με διευθυντές πληροφορικής (CIO) και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από 160 οργανισμούς με 500 ή περισσότερους εργαζόμενους, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη. Η μελέτη περιγράφει πώς οι πελάτες που κατέχουν λύσεις Oracle SaaS κατάφεραν να ξεπεράσουν προβληματισμούς και εμπόδια αναφορικά με την υιοθέτηση του cloud.

Η πρόσβαση σε καλύτερη τεχνολογία (58%) και η ταχύτερη υλοποίηση πρόσθετων πόρων IT (53%) ήταν οι δύο κύριοι παράγοντες για την υιοθέτηση λύσεων SaaS. Η υλοποίηση περισσότερων έργων χωρίς πρόσληψη επιπλέον προσωπικού (51%) και η προτυποποίηση (50%) αναδείχτηκαν ως ο τρίτος και τέταρτος κύριος παράγοντας. Άλλοι βασικοί λόγοι για την υιοθέτηση λύσεων SaaS περιελάμβαναν την πρόσβαση σε καλύτερης ποιότητας δεξιότητες IT (49%) και την πρόσβαση στο πιο σύγχρονο λογισμικό και τεχνικές (48%).

Η έρευνα έδειξε ότι πολλές εταιρείες στις υπό μελέτη περιοχές, όταν εξετάζουν νέες εφαρμογές ή την αντικατάσταση κάποιων υφιστάμενων ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητες, την εμβέλεια και τη λειτουργικότητα εξετάζουν ταυτόχρονα λύσεις SaaS αλλά και άλλο λογισμικό εσωτερικής εγκατάστασης.

Η έρευνα εντόπισε ότι πάνω από το 60% του συνόλου των εταιρειών σε σημαντικούς επιμέρους κλάδους έχουν υιοθετήσει λύσεις cloud ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησής τους.

Το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως το cloud προσφέρει σημαντικά χειροπιαστά πλεονεκτήματα, το 55% πιστεύει ότι προσφέρει αξία, αλλά το κόστος και η διαθεσιμότητα εύρους ζώνης εμπόδισαν την υιοθέτηση σε τοπικό επίπεδο.

cloudsecurity

Η μελέτη κατέδειξε ότι προς το παρόν το 48% των εταιρειών χρησιμοποιεί τεχνολογία SaaS, ενώ ένα 31% σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Το 22%, προς το παρόν, χρησιμοποιεί λύσεις PaaS (λειτουργίες πλατφόρμας με τη μορφή υπηρεσιών) και ένα επιπλέον 36% σχεδιάζει να τις χρησιμοποιήσει μέσα στους επόμενους 12 έως 24 μήνες.

Μέσα από τη μελέτη διατυπώθηκαν και ορισμένοι προβληματισμοί, ειδικά αναφορικά με την ασφάλεια. Ενώ η συνδεσιμότητα επισημάνθηκε ως βασικός προβληματισμός, για ορισμένους οργανισμούς τα προβλήματα συνδεσιμότητας επιλύθηκαν με τη χρήση λύσεων SaaS. Οι οργανισμοί που υιοθέτησαν λύσεις SaaS επένδυσαν στη βελτιστοποίηση του δικτύου και σε πρόσθετες λύσεις ασφάλειας, για συνολική βελτίωση της ποιότητας των λύσεων SaaS.

Η μελέτη εστιάστηκε επίσης σε συγκεκριμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 59% όλων των τραπεζών που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευε ότι το cloud προσφέρει σημαντικά χειροπιαστά πλεονεκτήματα, με το 52% των ερωτηθέντων να χρησιμοποιεί ήδη λύσεις SaaS στους οργανισμούς τους.

Το 64% των τραπεζών προσδοκά ότι ο αριθμός των χρηστών λύσεων SaaS εντός του οργανισμού θα αυξηθεί κατά το επόμενο έτος, ενώ το 38% των τραπεζών εξετάζει πρώτα λύσεις SaaS όταν αναζητά νέες εφαρμογές. Η πρόσβαση σε καλύτερη τεχνολογία και δεξιότητες IT ήταν οι κύριοι παράγοντες για τις λύσεις SaaS, ενώ η παραγωγικότητα του προσωπικού αναφέρθηκε ως ένα βασικό πλεονέκτημα που αποκόμισε το 87% των τραπεζών.

Ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader Oracle Ελλάς, σχολίασε: «Οι σύγχρονες εφαρμογές cloud της Oracle βοηθούν τους πελάτες να ανασχεδιάσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις πρακτικές και τις εμπειρίες τους. Οι καλύτερες εφαρμογές SaaS στο Oracle Cloud έχουν ενοποιηθεί με δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, φορητών συσκευών και ανάλυσης, που βοηθούν να εξασφαλιστεί η παροχή των εμπειριών που προσδοκούν οι πελάτες, το ταλέντο που απαιτείται για την επιτυχία, καθώς και η απόδοση που απαιτεί η αγορά.

» Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι η υιοθέτηση λύσεων SaaS συνεχίζει να αυξάνεται στην ευρύτερη περιοχή και ανυπομονούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας υποστήριξη με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, η οποία θα τους επιτρέψει να πετύχουν τους επιχειρηματικούς στόχους τους».

[Δ.Τ. Oracle]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons