Η IDC βλέπει χαμηλότερες πωλήσεις tablet χωρίς νέο iPad 5

by Stefanos Kofopoulos • On 05-08-2013 • AT 9:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η IDC βλέπει χαμηλότερες πωλήσεις tablet χωρίς νέο iPad 5

Ένα προϊόν επηρεάζει ολόκληρη κατηγορία και στην συγκεκριμένη περίπτωση το iPad επηρεάζει ολόκληρη την αγορά των tablets. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε η IDC και προβλέπει για το άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τα νούμερα που συγκέντρωσε η IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, οι πωλήσεις των tablets μειώθηκαν κατά 9.7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά ήταν αυξημένες κατά 60% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία προβλέπει ότι και το τρίτο τρίμηνο θα κινηθεί “πτωτικά” αλλά το κλίμα θα αντιστραφεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

ΔΕΣ: Το Nexus 7 δεύτερης γενιάς. Πιο λεπτό, πιο γρήγορο, πιο έξυπνο και 4G LTE

Τότε αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο iPad 5 (iPad 5ης γενιάς) και πιθανότατα και το iPad mini 2 μαζί με το ολοκαίνουριο iOS 7 λειτουργικό. Με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων η Apple θα εκμεταλλευτεί την θετική διάθεση των καταναλωτών και θα πουλήσει περισσότερα iPad. Αυξημένες πωλήσεις iPad σημαίνουν και αυξημένες πωλήσεις tablets και κάπως έτσι η IDC αιτιολογεί ότι οι τελευταίοι μήνες του 2013 θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παγκόσμια αγορά των tablets.

Το νέο iPad 5 αναμένεται να είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ σε σύγκριση με το σημερινό iPad, ακολουθώντας στην σχεδιαστική γραμμή του iPad mini με μικρότερο bezel γύρω από την οθόνη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons