Η Xiaomi ανακοινώνει το δικό της Pinecone chipset στις 28 Φεβρουαρίου

by George Polyzos • On 20-02-2017 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η φήμη είχε κυκλοφορήσει κατά το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο σήμερα ήρθε και η επιβεβαίωση ότι η Xiaomi σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός SoC δικής της σχεδίασης, με την ονομασία Pinecone.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μία ανάρτησης στο Weibo, όπου η Xiaomi επιβεβαιώνει το λανσάρισμα ένός νέου chipset για συσκευές smartphone μέσω της θυγατρικής της Pinecone, σε ειδικό event που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το Engadget, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο υπήρχε η φήμη ότι το νέο chipset δοκιμάστηκε με τη συσκευή Xiaomi Mi 5c, γνωστή επίσης με την κωδική ονομασία Meri. Σε αποτελέσματα μετρήσεων του Geekbench η εν λόγω συσκευή φέρεται να διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM στα 3GB και λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Pinecone Electronics «στήθηκε» από την Xiaomi με τη βοήθεια και την τεχνική υποστήριξη της Leadcore από τον Νοέμβριο του 2014. Δηλαδή πρόκειται για ένα project που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια. Αξίζει να επισημανθεί ότι περίπου το ίδιο διάστημα είχε παρουσιαστεί το Redmi 2A που «φορούσε» επεξεργαστή της Leadcore.

Προφανώς οι δυνατότητες των επεξεργαστών Pinecone της Xiaomi μένει να αποδειχθούν, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η κινεζική εταιρεία γίνεται το τέταρτο μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ με τις εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones και τα εφοδιάζουν με δικής τους σχεδίασης chipsets. Τα άλλα τρία μέλη αυτού του κλαμπ είναι η Samsung (Exynos), η Apple (A-Series) και η Huawei (Kirin).

Τέλος, όπως σημειώνει το GSMArena, η ονομασία Pinecone (κουκουνάρι) αποτελεί ακριβή μετάφραση από τα κινέζικα οπότε ενδέχεται να υπάρξει κάποια πιο «δυτική» εκδοχή του ονόματος της εταιρείας ή και κάποιο τελείως διαφορετικό όνομα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons