Η Xiaomi ανακοινώνει την πρώτη της συμμετοχή στο CES του Λας Βέγκας

by George Polyzos • On 23-11-2016 • AT 1:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

xiaomi-mix_4-1

Η Xiaomi ανακοίνωσε την παρθενική της συμμετοχή στο Consumer Electronics Show (CES) του 2017, μία κίνηση που σηματοδοτεί τη στρατηγική της παγκόσμιας δραστηριοποίησης για την κινεζική εταιρεία.

Η Xiaomi δραστηριοποιείται πρωτίστως στον τομέα της κατασκευής smartphones και από πολλά μέσα ενημέρωσης και αναλυτές έχει λάβει τον τίτλο «Apple της Κίνας». Η διάθεση επέκτασης και εκτός των κινεζικών συνόρων είναι κάτι που φάνηκε και με την ηχηρή «μεταγραφή», προ ετών, του Hugo Barra, πρώην στελέχους της Google και νυν αντιπροέδρου της Xiaomi International.

Επίσης, μία αναμενόμενη κίνηση εκ μέρους της Xiaomi είναι η δραστηριοποίηση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που γίνεται σε πολύ περιορισμένο βαθμό τους τελευταίους μήνες και δεν περιλαμβάνει τα smartphones της εταιρείας. Αυτά που διατίθενται στις ΗΠΑ είναι ένα Bluetooth ηχείο, ένα μοντέλο power bank και ορισμένα μοντέλα ακουστικών.

Ωστόσο, η Xiaomi κατασκευάζει, πέρα από smartphones, μία μακρά σειρά ηλεκτρονικών συσκευών όπως fitness bands, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, μάσκες VR και συσκευές για το «έξυπνο σπίτι». Όλα τα παραπάνω προς το παρόν διατίθενται μόνο στην Κίνα, όπου η εταιρεία έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Xiaomi κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά smartphones της Κίνας (την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons