Η Verizon εξαγοράζει την AOL έναντι 4,4 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 13-05-2015 • AT 12:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Verizon-Wireless

Η αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet και τηλεφωνίας Verizon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την AOL (America OnLine) έναντι συνολικού τιμήματος 4,4 δισ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Verizonθα πληρώσει το ποσό των 50 δολαρίων ανά μετοχή της AOL, τιμή η οποία είναι 17% υψηλότερη από την χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος της AOL την Δευτέρα. Επιπλέον, η Verizon ξεκαθάρισε ότι η προσφορά δεν εξαρτάται από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η Verizon επιδιώκει την εξαγορά της AOL λόγω της επιτυχημένης δραστηριοποίησής της στη δημιουργία περιεχομένου και της βίντεο διαφήμισης.

Πιο αναλυτικά, η Verizon, μέσω της εξαγοράς της AOL θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει προσωποποιημένες βίντεο διαφημίσεις στους ήδη υπάρχοντες mobileχρήστες της, ενώ αναμένεται να υπάρχει εμπλοκή της AOLκαι στην πλατφόρμα video streaming OnCue που η Verizon σχεδιάζει να λανσάρει σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Verizon είχε αποκτήσει την πλατφόρμα video streaming OnCue από την Intel πέρυσι. Παράλληλα, η Verizon θα «εκμεταλλευθεί» την AOL και στο επίπεδο του Internet of Things: «η συμφωνία θα υποστηρίξει και θα συνδεθεί επίσης με τις πλατφόρμες IoT της Verizon, δημιουργώντας μία ανεπτυγμένη πλατφόρμα που θα απευθύνεται σε καταναλωτές και επιχειρήσεις», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα, μέσω της εξαγοράς, η Verizon θα αποκτήσει την ιστοσελίδα Huffington Post (που είχε αποκτηθεί από την AOLτο 2011) και τα τεχνολογικά sites Engadget και  TechCrunch  (που αποκτήθηκε από την AOL το 2010).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons