Η Verizon εξαγοράζει τη Yahoo έναντι του ποσού των 4,8 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 25-07-2016 • AT 11:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Newsroom

handshake

Η αμερικανική Verizon Communications πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ημέρας τη συμφωνία εξαγοράς της επίσης αμερικανικής Yahoo, έναντι ποσού που θα προσεγγίζει τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο έγκυρες αλλά μη κατονομαζόμενες πηγές, η ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Το Bloomberg από την πλευρά του υπολογίζει το ύψος της συμφωνίας στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί, η συμφωνία θα βάλει τέλος σε μία ανασφάλεια που διαρκεί μήνες σχετικά με το μέλλον της Yahoo, μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο ότι βρίσκεται σε «διαδικασία αναζήτησης εναλλακτικών στρατηγικών».

Η εξαγορά αναμένεται να ωθήσει περαιτέρω την AOL δίνοντάς της πρόσβαση στα εργαλεία online διαφήμισης της Yahoo και σε τομείς όπως η μηχανή αναζήτησης, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η υπηρεσία messenger της δεύτερης. Να υπενθυμίσουμε ότι η Verizon είχε εξαγοράσει πέρυσι την AOL έναντι του ποσού των 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η συμφωνία εξαγοράς θα περιλαμβάνει τόσο τις δραστηριότητες της Yahoo στο Διαδίκτυο όσο και τις δραστηριότητές της στον τομέα του real estate.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons