Η Vaio ανακοινώνει το Phone Biz με λειτουργικό Windows 10

by George Polyzos • On 04-02-2016 • AT 12:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Vaio Phone Biz

Η Vaio, το επιχειρηματικό σχήμα που διαδέχθηκε τη Sony στη διάθεση των ομώνυμων φορητών υπολογιστών, λανσάρισε το smartphone Phone Biz, το οποίο ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft.

Το Vaio Phone Biz είναι μία συσκευή με μεταλλικό σώμα, η οποία θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ιαπωνία από τον ερχόμενο Απρίλιο στην τιμή των 430 δολαρίων. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτά κρίνονται ικανοποιητικά αλλά όχι high end, όπως τα πρόσφατα Lumia 950 και Lumia 950 XL της Microsoft.

Πιο αναλυτικά, το Phone Biz διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών με ανάλυση 1080 x 1920 pixels και οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 617 χρονισμένο στα 1,5GHz. Ενσωματώνει μνήμη RAM μεγέθους 3GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 16GB με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης μέσω προσθήκης καρτών μνήμης microSD.

Η κύρια κάμερά του διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 5 Megapixel. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2800 mAh. Χάρη στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 το νέο ιαπωνικό smartphone θα υποστηρίζει τις λειτουργίες Cortana και Continuum.

Vaio Phone Biz 02

Η Vaio μπορεί να ξεκίνησε τη λειτουργία της σαν μία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φορητών υπολογιστών, αλλά δεν την άφησε ποτέ ασυγκίνητη η ενασχόληση με τις φορητές συσκευές. Ήδη από το 2015 η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει smartphone (με λειτουργικό Android). Ωστόσο, όπως τότε έτσι και τώρα με το Phone Biz, η διάθεση της συσκευής θα περιοριστεί στα ιαπωνικά νησιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Vaio είναι από το 2014 ανεξάρτητη από την Sony εταιρεία, με κύριο μέτοχο μία ιαπωνική επενδυτική εταιρεία και μόλις 5% των μετοχών της να ανήκει στους παλαιούς ιδιοκτήτες. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει η παραγωγή laptops τα οποία διατίθενται σε Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βραζιλία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons