Η Toshiba συνομιλεί με την Western Digital για την πώληση του τομέα ημιαγωγών

by George Polyzos • On 19-01-2017 • AT 12:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Toshiba φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την Western Digital για την πώληση μέρους των μετοχών του τομέα παραγωγής προϊόντων flash memory.

Αναφορές σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης θέλουν την ιαπωνική εταιρεία να σχεδιάζει τον ευρύτερο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του τομέα παραγωγής ημιαγωγών. Σε αυτό το πλαίσιο η Toshiba φέρεται να εξετάζει την πώληση μέρους των μετοχών του τομέα στην αμερικανική Western Digital, ώστε να εξασφαλίσει κεφάλαια που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες άλλων δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρει η Nikkei Asian Review, η Toshiba εξετάζει την πώληση μεριδίου έως και 20% του τομέα παραγωγής ημιαγωγών για ποσό που θα φτάνει έως και τα 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Με νεότερη ανακοίνωσή της, μετά τα δημοσιεύματα, η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε ότι εξετάζει τον διαχωρισμό των σχετικών δραστηριοτήτων σε μία ξεχωριστή εταιρική οντότητα, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε σε αυτή τη φάση.

Η Toshiba βγαίνει τραυματισμένη από πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο στην Ιαπωνία και δείχνει πλέον να επικεντρώνεται στην παραγωγή μνημών 3D flash, όπως και στις ασύρματες κάρτες μνήμης και τα USB flash drives. Από την άλλη πλευρά η αμερικανική Western Digital δημιούργησε αίσθηση πέρυσι με την εξαγορά της SanDisk, η οποία από την πλευρά της υπήρξε για χρόνια συνεργάτης της Toshiba.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons