Η Toshiba ανακοίνωσε ότι πουλά μέρος του τομέα ημιαγωγών

by George Polyzos • On 30-01-2017 • AT 2:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Newsroom

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση τμήματος του τομέα παραγωγής προϊόντων flash memory, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα προϊόντων SSD, σε μη κατονομαζόμενο αγοραστή.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η ιαπωνική εταιρεία, που πρακτικά εφηύρε την τεχνολογία NAND flash στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε γνωστοποιήσει ότι διερευνά τρόπους αναβάθμισης του συγκεκριμένου τομέα παραγωγής.

Μάλιστα, σε δημοσίευμά της η Nikkei Asian Review θεωρούσε ότι η Toshiba εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης του τομέα ημιαγωγών πουλώντας ένα μέρος στην αμερικανική Western Digital, αντισταθμίζοντας έτσι και τις απώλειες που είχε η εταιρεία από το αμερικανικό πρόγραμμα παραγωγής νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή η Toshiba δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο αγοραστής και πολύ περισσότερο δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την Western Digital. Αντίθετα, η Toshiba τονίζει ότι εξετάζει «προσεκτικά και με σοβαρότητα» ποια περιουσιακά στοιχεία θα καταστούν διαθέσιμα για πώληση ώστε να μην «υπονομευθεί η λειτουργία των τμημάτων παραγωγής», όταν η συναλλαγή ολοκληρωθεί.

Η εν λόγω συναλλαγή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως την 31η Μαρτίου και σε αυτή θα περιλαμβάνεται η παραγωγή προϊόντων SSD αλλά όχι και ο τομέας παραγωγής φωτογραφικών αισθητήρων. Όπως αναφέρει το Reuters θα πωληθεί μέχρι το 20% του τομέα παραγωγής ημιαγωγών και ακολούθως θα σχηματιστεί μία νέα εταιρική οντότητα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, ο διαχωρισμός και η δημιουργία νέας εταιρείας «θα βοηθήσει στην απόκτηση μεγαλύτερης ευελιξίας στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, θα ενισχύσει τις χρηματοδοτικές επιλογές και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη που με τη σειρά της θα δώσει μεγαλύτερη αξία στο Toshiba Group».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα της Toshiba συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, πίσω μόνο από τις αντίστοιχες δραστηριότητες της κορεατικής Samsung.

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η κίνηση σχετίζεται με την ανάγκη της Toshiba για ρευστότητα ώστε να καλύψει απώλειες που εμφανίστηκαν μετά από εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν από την θυγατρική στις ΗΠΑ, που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Όπως αποκαλύφθηκε, οι ανάγκες αυτές μπορεί να φτάσουν σε «αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια».

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons