Η Θεσσαλονίκη μέσα από τηλεγραφήματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

by George Polyzos • On 03-05-2015 • AT 10:08 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

OTE_S43_7902

Σημαντικούς σταθμούς της εξέλιξης της ιστορίας της Θεσσαλονίκης από το 1870 έως και το 1956, μαρτυρούν τα πρωτότυπα τηλεγραφήματα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Τα τηλεγραφήματα παρουσιάζονται στην έκθεση «Λόγος VI: Το Τηλεγράφημα» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, καθώς και του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ που θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Τα 70 αυθεντικά τηλεγραφήματα εκτίθενται σε σχέση με φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης του σήμερα και του χθες, από τον Σπύρο Στάβερη. Η έκθεση περιλαμβάνει επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τέσσερα ακόμη αντικείμενα, από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: ένα επιτραπέζιο χειριστήριο τηλεγραφίας, ένα μιλλιαμπερόμετρο, έναν επιτραπέζιο επιλογέα τηλεγραφίας, έναν επιτραπέζιο ηλεκτρομαγνήτη.

OTE_S43_7925

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διαθέτει ολόκληρη τη συλλογή του Μιχάλη Τσιπίδη, που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 πρωτότυπα τηλεγραφήματα, τα οποία δώρισε ο ίδιος το 2012. Με περισσότερα από 4.500 αντικείμενα και πάνω από 16.000 αρχειακό υλικό, το μοναδικό μουσείο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ote.gr/mouseio.

[Δ.Τ. ΟΤΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons