Η Telia και η Ericsson καταρρίπτουν ρεκόρ ταχύτητας σε δοκιμές 5G

by George Polyzos • On 24-10-2016 • AT 9:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

5G

Η Telia και η Ericsson φέρνουν την τεχνολογία 5G ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή της, με τη διεξαγωγή δοκιμών σε εξωτερικούς χώρους, στο πρώτο σύστημα δοκιμών 5G στην Ευρώπη.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην Kista της Σουηδίας και κατέδειξε τις δυνατότητες του δικτύου 5G σε πραγματικό περιβάλλον, μέσω πραγματικού δικτύου και περιλάμβανε δοκιμές στην ταχύτητα, αλλά και τους χρόνους καθυστέρησής του. Το σύστημα χρησιμοποίησε φάσμα 800MHz στη ζώνη των 15GHz. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής επιτεύχθηκαν ταχύτητες που άγγιξαν τα 15 gigabits ανά χρήστη και καθυστέρηση μικρότερη από 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι επιδόσεις αυτές είναι 40 φορές γρηγορότερες από τις σημερινές, μέγιστες ταχύτητες που επιτυγχάνει ένα 4G δικτύο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην κοινή πορεία των δύο εταιρειών για το 5G σε Σουηδία και Εσθονία, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με στόχο οι πελάτες της Telia, στην Στοκχόλμη και το Ταλίν, να μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες 5G ήδη από το 2018.

Αν και η μεγαλύτερη ανάπτυξη των 5G δικτύων δεν αναμένεται να γίνει πριν από το 2020, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του πρώτου σταδίου εμπορικών προϊόντων, οι δοκιμές και ο έλεγχος φάσματος. Η συνεργασία της Telia και της Ericsson βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων αυτών στην Ευρώπη και οι επικείμενες πρώτες δοκιμές 5G θα συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη των μελλοντικών διεθνών προτύπων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons