Η στρατηγική της LG για την αγορά των premium τηλεοράσεων

by George Polyzos • On 05-03-2015 • AT 1:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG_2015_TV_Launch_Event_4K_OLED_TVs_02

Η LG Electronics παρουσίασε στη Σεούλ τη νέα σειρά τηλεοράσεων για το 2015, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη νέα της στρατηγική «dual premium».

Με τη στρατηγική dual premium, η LG είναι βέβαιη ότι θα διασφαλίσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά των premium τηλεοράσεων με τις συσκευές τεχνολογίας OLED, ενώ ταυτόχρονα θα διευρύνει το μέγεθος της κατηγορίας των premium συσκευών, ώστε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τις νέες τηλεοράσεις PRIME UHD.

Η LG προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μιας εντελώς νέα σειράς τηλεοράσεων OLED, η οποία περιλαμβάνει μοντέλα με επίπεδες και κυρτές οθόνες 55, 65 και 77 ιντσών. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά τη νέα της φιλοσοφία «ABCD», η οποία ενσωματώνει τα κύρια πλεονεκτήματα των κορυφαίων τεχνολογιών OLED της LG:

■ Γωνία Θέασης (Angle – A): Με τις νέες τηλεοράσεις LG OLED, ακόμη και οι θεατές που κάθονται μακριά από τον κεντρικό άξονα της συσκευής απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

■ Απόδοση Μαύρου και Χρωματικής Παλέτας (Black – B, και Color – C): Η νέα σειρά OLED ενσωματώνει μια σειρά προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η αποκλειστική τεχνολογία WRGB OLED της LG, η οποία εξασφαλίζει τέλειο μαύρο, εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα και άπειρο λόγο αντίθεσης.

■ Σχεδιασμός (Design – D): Η σχεδιαστική φιλοσοφία LG Art Slim εστιάζει στην κατασκευή της λεπτότερης δυνατής τηλεόρασης, διατηρώντας παράλληλα τη απλή και απέριττη συνολική αισθητική των συσκευών.

PRIME UHD TV

Οι τηλεοράσεις PRIME UHD της LG, οι οποίες τοποθετούνται μια κατηγορία επάνω από τις ULTRA HD, αξιοποιούν προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οι τεχνολογίες ColorPrime και ULTRA Luminance, πάνελ 4K In-Plane Switching (IPS) και αλγόριθμο επεξεργασίας Prime Mastering Engine, προκειμένου να προσφέρουν στον καταναλωτή μια πραγματικά premium κινηματογραφική εμπειρία. Η τεχνολογία LG ColorPrime χρησιμοποιεί σωματίδια LED με επίστρωση φωσφόρου, ώστε να διευρύνει την παλέτα των χρωμάτων που είναι σε θέση να αποδώσει η οθόνη, αυξάνοντας έτσι το βάθος πεδίου και το ρεαλισμό της εικόνας.

LG_PRIME_UHD_TV_UF9500

Η τεχνολογία ULTRA Luminance βελτιώνει τη φωτεινότητα και την ανάλυση της εικόνας, αναλύοντας διαρκώς τα πιο φωτεινά και τα πιο σκοτεινά σημεία του περιεχομένου, ενώ τo πάνελ 4K IPS της LG εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα εικόνας, με εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης. Τέλος, ο αλγόριθμος επεξεργασίας Prime Mastering Engine φροντίζει για τη βέλτιστη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας της τηλεόρασης, ώστε ο θεατής να απολαμβάνει εικόνα premium επιπέδου.

Επιπλέον, η τηλεόραση LG PRIME UHD (Μοντέλο 55UF950V) διαθέτει πάχος 8,5 χιλιοστών χάρη στον λεπτό σχεδιασμό UltraSlim Design, τη στιγμή που οι συσκευές του ανταγωνισμού έχουν πάχος 40 και 50 χιλιοστών. Η ενσωματωμένη βάση LG Auditorium Stand ταιριάζει ιδανικά με το μεταλλικό φινίρισμα του πλαισίου γύρω από την οθόνη, ενώ παράλληλα συμπληρώνει το κεντρικό ηχητικό σύστημα της Harman / Kardon ακτινοβολώντας τον ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις (sound reflector).

Εμπειρία χρήσης με το webOS 2.0

Το webOS 2.0, η νέα πλατφόρμα smart TV της LG, αποτελεί αναβάθμιση της -ιδιαίτερα επιτυχημένης- πρώτης έκδοσης του webOS user interface. Το WebOS σχεδιάστηκε, αρχικά, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Make TV Simple Again», σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η όλο και μεγαλύτερη απογοήτευση που προξενούσε στους καταναλωτές η υπερβολικά πολύπλοκη δομή των μενού μιας σύγχρονης τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, οι πωλήσεις των Smart TVs που διαθέτουν τη νέα πλατφόρμα webOS αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η εμφάνιση των νέων premium τηλεοράσεων LG στις διεθνείς αγορές αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου

[Δ.Τ. LG Electronics]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons