Η Sony πιο κοντά στην έξοδο από τις αγορές smartphone και TV

by George Polyzos • On 19-02-2015 • AT 2:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

File photo of Sony Corp's Chief Executive Officer Hirai attends a news conference at the company's headquarters in Tokyo

Η Sony εμφανίζεται πλέον να είναι πιο κοντά στην έξοδο από τις ζημιογόνες, για αυτή, αγορές των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των τηλεοράσεων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας, Kazuo Hirai, η Sony ενδέχεται να απεμπλακεί από τις αγορές των smartphones και των τηλεοράσεων και να επικεντρωθεί σε τομείς που θα είναι πιο κερδοφόροι.

«Από το επόμενο οικονομικό έτος θα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην κερδοφορία και να επενδύουμε στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Hirai. Σε ερώτηση δημοσιογράφων ποιος θα είναι ο αντίκτυπος αυτής της δήλωσης στους κλάδους smartphones και TV της εταιρείας, ο Hirai υποστήριξε ότι «δεν αποκλείεται να εξεταστεί ακόμη και μία στρατηγική εξόδου».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική ενασχόληση της Sony με την κινητή τηλεφωνία ήταν στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Sony Ericsson που γνώρισε σημαντική επιτυχία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και οδήγησε την ιαπωνική πλευρά να εξαγοράσει το μερίδιο της σουηδικής Ericsson.

Ωστόσο, η εμφάνιση του iPhone της Apple το 2007, που άλλαξε δραματικά τα δεδομένα στην αγορά, βρήκε τη Sony μάλλον «απροετοίμαστη» εμφανίζοντας το πρώτο της Xperia smartphone ένα χρόνο αργότερα, το 2008. Βέβαια, ανάλογα καθυστερημένη ήταν η αντίδραση και άλλων εταιρειών του κλάδου με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Nokia και την BlackBerry.

Φθάνοντας στο σήμερα, παρότι οι νέες σειρές Xperia που βασίζονται στο λειτουργικό Android κερδίζουν τις εντυπώσεις, εντούτοις αυτό δεν μεταφράζεται σε πωλήσεις με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος τομέας της Sony να καταστεί ζημιογόνος.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον τομέα των τηλεοράσεων της Sony με ποιοτικά προϊόντα που όμως είναι υποχρεωμένα να ανταγωνίζονται πληθώρα άλλων κατασκευαστών που έχουν το πλεονέκτημα της διάθεσης σε χαμηλότερες τιμές.

Στον αντίποδα των παραπάνω, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί σε τομείς όπως της παραγωγής αισθητήρων για κάμερες κινητών τηλεφώνων (οι αισθητήρες της Sony χρησιμοποιούνται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές) και στο PlayStation σε συνδυασμό με την παραγωγή τίτλων video games.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για την εταιρεία που καταγράφει ζημίες για έξι από τις επτά τελευταίες χρονιές. Επιπλέον, ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η πώληση του τμήματος των Vaio PC σε συνδυασμό με την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons