Η Sony παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική μηχανή α6500

by George Polyzos • On 16-10-2016 • AT 10:03 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

sony-a6500_sel1670z_right-large

Η νέα α6500 με αισθητήρα APS-C συνδυάζει την υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης στον κόσμο και το μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης με ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων.

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά των βραβευμένων φωτογραφικών μηχανών Mirrorless της Sony, η α6500 μοιράζεται το ίδιο σύστημα 4D FOCUS με την α6300, το οποίο μπορεί να κλειδώνει την εστίαση σε ένα αντικείμενο σε ελάχιστο χρόνο 0,05 δευτερολέπτων, τον ταχύτερο χρόνο αυτόματης εστίασης στον κόσμο.

sony-a6500_sel1670z_front-large

Όπως και η α6300, έτσι και η νέα α6500 διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία είναι τοποθετημένα με πυκνή διάταξη σε σχεδόν ολόκληρη την περιοχή της εικόνας – πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης στον κόσμο, σε οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς.

Με το νέο αυτό μοντέλο μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες μέχρι και 11 καρέ το δευτερόλεπτο με συνεχή αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση έκθεσης, και μέχρι 8 καρέ το δευτερόλεπτο σε λειτουργία λήψης live-view, κάτι που διευκολύνει την παρακολούθηση των γρήγορα κινούμενων αντικειμένων, αφού συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού σκοπεύτρου με την αμεσότητα ενός οπτικού σκοπεύτρου.

Η φωτογραφική μηχανή μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες μέχρι και 307 καρέ, λόγω του μεγάλου buffer της, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ταχύτητες απόκρισης που αναλύθηκαν παραπάνω. Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στο νέο chip front-end LSI , το οποίο έχει προστεθεί στη φωτογραφική μηχανή και το οποίο βελτιώνει την ποιότητα εικόνας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των βίντεο.

sony-a6500_sel1670z_front_top-large

Επιπλέον, η νέα α6500 διαθέτει το περίφημο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Sony, καθιστώντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα APS-C της Sony, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της προηγμένης ενσωματωμένης σταθεροποίησης, στα οποία περιλαμβάνεται και η ταχύτητα κλείστρου, που φτάνει τα 5 stop περίπου. Διαθέτει επίσης δυνατότητα αυτόματης εστίασης στην οθόνη αφής για επιλογή και ρύθμιση του σημείου εστίασης.

sony-a6500_touch_af-large

Η νέα α6500 διαθέτει λειτουργία οθόνης αφής, για να μπορούν οι χρήστες να κλειδώνουν την εστίαση στο θέμα τους, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Αυτή η λειτουργία συμπληρώνει με δυναμικό τρόπο το προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης, αλλά και τις δυνατότητες λήψης βίντεο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε φωτογραφικές μηχανές της Sony, η α6500 διαθέτει λειτουργία touchpad. Όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο για καδράρισμα και λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD ως touchpad. Απλώς σύρετε το δάκτυλό σας κατά μήκος της οθόνης για να αλλάξετε το σημείο εστίασης από τη μια περιοχή σε μια άλλη.

sony-a6000_a6500_a6300_image-large

Η α6500 διαθέτει αισθητήρα Exmor CMOS μεγέθους APS-C 24,2 Megapixel που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X και το πρόσφατα ανεπτυγμένο front-end LSI για να μεγιστοποιήσει την ισχύ επεξεργασίας και να επιτύχει ένα εντυπωσιακό εύρος ευαισθησίας ISO 100-51200. Η νέα λειτουργία Slow and Quick (S&Q), που ενσωματώθηκε στην α6500, υποστηρίζει τόσο την αργή, όσο και τη γρήγορη κίνηση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons