Η Sony παρουσίασε δύο νέους φακούς ZEISS για τη σειρά alpha A-mount

by George Polyzos • On 28-04-2015 • AT 10:43 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

142H_Oct_E-mountLens_A-mountLens_All_onp_BK.eps

Η Sony ισχυροποιεί την οικογένεια φακών alpha A-mount με τις εξελιγμένες εκδόσεις των standard και ευρυγώνιων φακών ζουμ ZEISS Vario-Sonnar T*.

Πρόκειται για τον standard φακό ζουμ Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II (SAL2470Z2) και τον ευρυγώνιο φακό ζουμ Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II (SAL1635Z2). Και οι δυο φακοί επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας, τη μείωση του φαινομένου των ειδώλων και την απόδοση της αυτόματης εστίασης, παράλληλα με το νέο σχεδιασμό τους, που είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.

Οι φακοί SAL2470Z2 και SAL1635Z2 ταιριάζουν ιδανικά με την οικογένεια των φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς A-mount της Sony, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι περίφημες α99 και α77 II. Χρησιμοποιώντας ένα προαιρετικό προσαρμογέα σύνδεσης είναι συμβατοί και με τις φωτογραφικές μηχανές E-mount, όπως της σειράς α7.

Επιπλέον, οι φακοί SAL2470Z2 και SAL1635Z2 διαθέτουν μια επικάλυψη ZEISS T* στις οπτικές επιφάνειες, που επιτυγχάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο φαινόμενο ειδώλων, ειδικά στις λήψεις κόντρα στο φως.

Η απόδοση της αυτόματης εστίασης του συστήματος SSM (Super Sonic wave Motor) έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και στους δυο φακούς. Το ταχύτερο και με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ LSI μέσα στο φακό αυξάνει την ακρίβεια της αυτόματης εστίασης, και αποδίδει περίπου 4 φορές την ταχύτητα παρακολούθησης του θέματος σε σχέση με τους προηγούμενους φακούς – είναι δηλαδή, τέλειο ταίρι για το σύστημα 4D Focus στην α77 II – κάτι που το καθιστά ιδανικό για λήψεις θεμάτων γρήγορης κίνησης, όπως άγρια ζώα, αγώνες και παιδάκια.

Τόσο ο SAL2470Z2, όσο και ο SAL1635Z2 διαθέτουν ένα νέο σχεδιασμό ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία, χάρη στον οποίο έχετε ακόμα περισσότερες δελεαστικές επιλογές για φωτογραφικές εξορμήσεις.

Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

SAL2470Z2_A

Πρόκειται για full-frame ζουμ φακό υψηλής απόδοσης που καλύπτει ένα δημοφιλές εύρος εστιακού μήκους 24-70mm και αποδίδει ποιότητα εικόνας που θα περίμενε κανείς από έναν πρώτης ποιότητας φακό.

Από καθημερινές λήψεις μέχρι selfie, φωτογραφίσεις τοπίων και άγριας φύσης θα απολαμβάνετε τη μυθική ευκρίνεια και την αντίθεση των φακών ZEISS σε όλα τα εστιακά μήκη. Με φωτεινό σταθερό μέγιστο διάφραγμα F2.8 στο εύρος του ζουμ, ο SAL2470Z2 είναι ένας φακός στον οποίο μπορείς να βασιστείς για πορτρέτα με χαμηλό φωτισμό, λήψεις σε σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους και νυχτερινές σκηνές.

Ασφαιρικά και ED (Extra-low Dispersion) γυάλινα στοιχεία συνδυάζονται σε έναν οπτικό σχεδιασμό ακριβείας, ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός στον περιορισμό της απόκλισης. Σίγουρα θα εκτιμήσετε τη διαφορά με την υψηλή αντίθεση και την πιστή αναπαραγωγή των φίνων διαβαθμίσεων.

Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II

SAL1635Z2_A

Ο φακός με ευρυγώνιο ζουμ και μεγάλο διάφραγμα μπορεί να συλλάβει εντυπωσιακά τοπία ή σκηνές σε δρόμο που σφύζει από ζωή. Με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.8 σε όλες τις ρυθμίσεις ζουμ, είναι ιδανικός για λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή κρατημένη στο χέρι στο λυκόφως ή σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό.

Ο ακριβής οπτικός σχεδιασμός του διαθέτει στοιχεία ασφαιρικού φακού, που ελαχιστοποιούν την αλλοίωση. Επιπλέον, τα γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion) και Super ED παρέχουν ανώτερη αντίθεση, ανάλυση και πιστότητα χρώματος.

[Δ.Τ. Sony]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons