Η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει το PlayStation VR στο PC

by George Polyzos • On 30-03-2016 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

project morpheus

Το PlayStation VR αποτελεί την πρόταση της Sony στον χώρο του virtual reality και παρά το γεγονός ότι το headset θα συνεργάζεται με το PS4 η εταιρεία δεν αποκλείει τη στενότερη συνεργασία και με συστήματα υπολογιστών.

Σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο Masayasu Ito, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sony Computer Entertainment, δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει σχέδια τα οποία θα επιτρέπουν τη χρήση του PlayStation VR με συστήματα υπολογιστών, στο προσεχές μέλλον.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Masayasu Ito, το PS4 και τα σύγχρονα PC μοιράζονται παρόμοια υποσυστήματα, ονοματίζοντας μάλιστα τους παρόμοιους επεξεργαστές αλλά και την αρχιτεκτονική των καρτών γραφικών. Άρα δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επέκταση της συμβατότητας του PlayStation VR.

Επιπλέον, το στέλεχος της Sony εξήγησε στη συνέντευξή του ότι ενώ η εταιρεία μελετά μελλοντική συμβατότητα του VR headset με το PC, στο παρόν επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τίτλων που θα μπορούν να υποστηρίξουν τη νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ito, η Sony εξετάζει την παράδοση έως και δύο εκατομμυρίων μονάδων PlayStation VR, εντός του 2016. Να σημειώσουμε ότι το headset θα λανσαριστεί εμπορικά από το φθινόπωρο, αν και οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν το λανσάρισμα να γίνεται στο α’ εξάμηνο του έτους.

Το PlayStation VR θα κοστίζει 399 δολάρια ενώ στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η απαιτούμενη PlayStation Camera.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons