Η σειρά Moto Z θα μπορούσε να αποκτήσει μελλοντικά την τεχνολογία Google Tango

by George Polyzos • On 01-12-2016 • AT 2:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Moto-Z-Play-Droid-Edition-Front-and-Back-White

Μπορεί το Lenovo Phab 2 Pro να αποτελεί το πρώτο smartphone που ενσωματώνει την τεχνολογία Google Tango, αλλά φαίνεται ότι η κινεζική εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσουν παρόμοιες δυνατότητες και άλλες συσκευές της.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Motorola Mobility, θυγατρικής της Lenovo, Aymar de Lencquesaing, αποκάλυψε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός Tango module το οποίο θα επιτρέπει στο Moto Z να αποκτήσει πλήρη συμβατότητα με το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας της τεχνολογίας Tango.

«Η επαυξημένη πραγματικότητα σε ένα smartphone προφανώς είναι μία τεχνολογία που ήρθε για να μείνει», ανέφερε ο de Lencquesaing προσθέτοντας ότι «προφανώς θα ακολουθήσουμε ή θα ηγηθούμε σε αυτό το κομμάτι της αγοράς».

Να υπενθυμίσουμε ότι η τεχνολογία Tango που έχει αναπτύξει η Google συνδυάζει πολλαπλές κάμερες για τη μέτρηση του βάθους στον χώρο και της κίνησης. Επιπλέον, πρόσθετοι αισθητήρες δίνουν στη συσκευή-φορέα τη δυνατότητα να κατανοήσει που βρίσκεται και να αναγνωρίζει αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο.

Η επιλογή δημιουργίας ενός module που θα ενσωματώνει την τεχνολογία Tango και θα προσαρμόζεται σε μία συσκευή θα έλυνε πρακτικά προβλήματα που προέκυψαν με το λανσάρισμα του Phab 2 Pro. Πρόκειται για ένα ευμέγεθες phablet ακριβώς λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την τοποθέτηση των διάφορων αισθητήρων. Αποτέλεσμα ήταν τελικά να δημιουργηθεί μία αρκετά δύσχρηστη συσκευή.

Αντίθετα, αν η Motorola επιλέξει την τοποθέτηση των πρόσθετων καμερών και αισθητήρων σε ένα εξωτερικό module, θα διατηρήσει το design των συσκευών της ενώ συγχρόνως θα τους προσδώσει και ικανότητες επαυξημένης πραγματικότητας. Προφανώς, αυτή η κίνηση, αν τελικά γίνει, θα αποτελέσει και ένα είδος δοκιμής ώστε αν ευοδωθεί να γίνει αντικείμενο χρήσης και από την μητρική Lenovo για τις δικές της συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons