Η Samsung θέλει να συνεργαστεί με τη Microsoft στο HoloLens

by George Polyzos • On 15-05-2015 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft-HoloLens-03

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κορέα, η Samsung επιθυμεί να συνεργαστεί στενά με τη Microsoft στα πλαίσια του HoloLens και να διερευνήσει τις δυνατότητες της εν λόγω τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τους Korea Times, η Samsung θεωρεί ότι η τεχνολογία του HoloLens αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο για τις ιατρικές συσκευές του μέλλοντος. Επιπλέον, η υποθετική συνεργασία θα μπορούσε να είναι επωφελής τόσο για τη Samsung όσο και για τη Microsoft λόγω της εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η κορεατική πλευρά στους τομείς των επεξεργαστών και των αισθητήρων. Αντίστοιχα, η  Microsoftθα μπορούσε να ασχοληθεί με περισσότερη ελευθερία κινήσεων με τον τομέα του λογισμικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Microsoft ανακοίνωσε το νέο wearable gadget με την ονομασία HoloLens, το οποίο στην ουσία αποτελεί έναν ολογραφικό υπολογιστή ενσωματωμένο σε ένα headset.

microsoft_hololens_02

Μέσω του HoloLens ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά σε ολογράμματα χρησιμοποιώντας υψηλής ανάλυσης φακούς και τεχνολογία χωρικού ήχου, ενώ το headset είναι τελείως αυτόνομο χωρίς να απαιτείται η σύνδεση με άλλο υπολογιστή.

Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί για το HoloLens βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου αλλά η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι το σύστημα θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του περίπου την ίδια περίοδο με το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, των Windows 10.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons