Η Samsung θα λανσάρει νέα AI για το Galaxy S8 – Καθυστέρηση μέχρι τον Απρίλιο

by George Polyzos • On 07-11-2016 • AT 3:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Artificial-Intelligence

Η Samsung αποκάλυψε ότι πρόκειται να λανσάρει μια νέα υπηρεσία ψηφιακού βοηθού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη για το επερχόμενο smartphone της εταιρείας, Galaxy S8.

Η εταιρεία ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχει ανακοινώσει την εξαγορά της Viv Labs, εταιρεία που δημιουργήθηκε από τους συν-δημιουργούς της Siri, του προγράμματος ψηφιακού βοηθού με φωνητικές εντολές της Apple. Πλέον, η Samsung σχεδιάζει να ενσωματώσει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Viv στη δική της σειρά smartphones επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες φωνητικών εντολών προς άλλες οικιακές συσκευές και wearables.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η Samsung δεν αποκάλυψε το είδος των υπηρεσιών που θα προσφέρονται μέσω της νέας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με ορισμένες διαρροές η AI ψηφιακή βοηθός θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν και υπηρεσίες προερχόμενες από τρίτα μέρη.

Το Samsung Galaxy S8 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τους πρώτους μήνες του 2017 και πλέον αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της κορεάτικης εταιρείας για ανάκαμψη μετά το επεισοδιακό λανσάρισμα στην αγορά του Note 7. Όπως επισημαίνουν αναλυτές το κόστος στα κέρδη για τη Samsung, λόγω της οριστικής ανάκλησης του Note 7, θα ανέλθει στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017. Οι ίδιοι αναλυτές θεωρούν ότι το S8 θα πρέπει να είναι αρκετά «ισχυρό» ώστε να φέρει πίσω καταναλωτές και να επιτρέψει στην εταιρεία να ανακάμψει οικονομικά.

Με την εξαγορά της Viv η Samsung μπαίνει στο ευρύτερο κλαμπ των κατασκευαστών που συμμετέχουν στην κούρσα ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι τόσο προηγμένη ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επικοινωνούν μαζί της αβίαστα, μέσω φωνητικών εντολών. Ήδη σχετικά προϊόντα έχουν ανακοινωθεί από τις Alphabet (Google), Apple, Amazon, Microsoft.

Επιπρόσθετα, σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι το επερχόμενο Galaxy S8 θα διαθέτει ένα πλήκτρο στην edge πλευρά του το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού βοηθού. Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η επόμενη ναυαρχίδα της Samsung θα καθυστερήσει, ίσως μέχρι και τον Απρίλιο του 2017, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά του Galaxy Note 7.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για το λανσάρισμα του S8 έκαναν λόγο για τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons