Η Samsung θα λανσάρει μόνο ένα smartphone-ναυαρχίδα το 2017

by George Polyzos • On 18-10-2016 • AT 4:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy S7 edge (1)

Παραδοσιακά η Samsung λανσάρει κάθε χρόνο δύο σειρές smartphones με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν θα επαναληφθεί το 2017.

Μετά την υπόθεση με τις ελαττωματικές μπαταρίες του Galaxy Note 7 η Samsung φέρεται να επανεξετάζει τη στρατηγική της ώστε να αποφύγει ανάλογες, μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις. Μέχρι σήμερα η κορεατική εταιρεία ακολουθούσε την πρακτική να λανσάρει κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνήθως, ένα ζεύγος συσκευών (φέτος ήταν τα Galaxy S7 και S7 edge) και το δεύτερο εξάμηνο να ακολουθεί άλλη μία συσκευή (φέτος ήταν το Galaxy Note 7).

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Korea Herald αυτό το μοτίβο πιθανότατα θα αλλάξει την ερχόμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο ακόμα η απόφαση να είναι οριστική. Το δημοσίευμα μάλιστα υποστηρίζει ότι οι προμηθευτές της Samsung δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί για τις προθέσεις της εταιρείας. Προς το παρόν η μόνη φημολογία που αναπαράγεται είναι η ύπαρξη του Galaxy S8 ή όπως αλλιώς ονομαστεί το νέο μοντέλο της σειράς S.

Στο μέτωπο του Note 7 και στη διαδικασία ανάκλησής του, η εταιρεία ερευνών Wave7 Research κατέγραψε ένα ενδιαφέρον εύρημα. Το Galaxy S7 edge φαίνεται πως είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των χρηστών που ανταλλάσσουν τα προβληματικά Note 7 με άλλες συσκευές της Samsung. Παράλληλα, η εταιρεία ερευνών σημειώνει ότι η πλειοψηφία των κατόχων Note 7 τα ανταλλάσσουν με άλλα smartphones της Samsung και μόλις ένα ποσοστό μεταξύ 10%-30% στρέφονται προς το iPhone 7 της Apple.

Ωστόσο, η αδυναμία της Apple να καλύψει πλήρως το κενό που δημιουργεί στην αγορά η απόσυρση του Note 7 φέρνει στο προσκήνιο και άλλους κατασκευαστές που προσφέρουν smartphones στην κατηγορία των high-end. Άλλοι «μνηστήρες» σύμφωνα με την αναφορά της Wave7 Research είναι η LG Electronics με το νέο V20 αλλά και η Google με τη σειρά Pixel. Σημειώνεται τέλος ότι το πλέον φανατικό κοινό της Samsung προτιμά να αναμένει λίγους μήνες ακόμη μέχρι το λανσάρισμα του Galaxy S8.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons