Η Samsung θα κατασκευάσει τον επεξεργαστή του επόμενου iPhone

by George Polyzos • On 03-04-2015 • AT 12:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iPhone_6_camera

Η Samsung θα είναι ο κατασκευαστής του κύριου chip που θα εξοπλίσει το επόμενο iPhone της Apple κερδίζοντας ένα συμβόλαιο που προηγουμένως κατείχε η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες δηλώσεις ατόμων που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, ο επεξεργαστής Apple A9 θα παράγεται στο εργοστάσιο της Giheung στη Νότια Κορέα. Παράλληλα, μέρος της παραγγελίας θα διευθετηθεί από την Globalfoundries, εταιρεία που συνεργάζεται στενά με τη Samsung.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η TSMC πέρυσι είχε καταφέρει να μπει «σφήνα» στο μονοπώλιο της Samsungσε ότι αφορά την παραγωγή επεξεργαστών για λογαριασμό της Apple, για τις συσκευές iPhone και iPad.

Η Apple είχε επιλέξει την TSMC για την παραγωγή των επεξεργαστών A8 που χρησιμοποιούνται στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Μέσω αυτής της συμφωνίας η Apple τερμάτισε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Samsung, κυρίως λόγω των νομικών διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο πλευρές το 2011.

apple-a8

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, η Apple ξόδεψε για το 2014 το ποσό των 25,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια επεξεργαστών για τις συσκευές της. Το συγκεκριμένο ποσό αντιπροσωπεύει το 7,6% της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής.

Εάν το δημοσίευμα του Bloomberg επιβεβαιωθεί τότε η Samsung, που θα εφοδιάζει με επεξεργαστές τις δύο κορυφαίες ναυαρχίδες της αγοράς, iPhone και Galaxy S6, θα μπορεί να μετατρέψει τα περυσινά αρνητικά αποτελέσματα του τομέα ημιαγωγών σε κέρδη.

Από την πλευρά της η TSMC αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών, η οποία μάλιστα επένδυσε το ποσό ρεκόρ των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για νέα εργοστάσια και εξοπλισμό. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρόεδρος της εταιρείας έχει προβλέψει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ότι η εταιρεία θα «χάσει έδαφος από τη Samsung στον τομέα των πιο αναβαθμισμένων τεχνολογικά επεξεργαστών», πριν ξαναπάρει τα ηνία από το 2016.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons